„European Village”, la Jean Monnet

Elevii de la liceul Jean Monnet desfășoară vineri, a doua ediție „European Village Jean Monnet”, ediție ce va conține proiecte care au ca scop consolidarea unui spațiu de formare, comunicare, informare, deschidere culturală, întâlnire și integrare a valorilor europene.

Clubul funcționează în cadrul unui proiect inițiat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, activitatea sa fiind lansată în martie 2016. Organizatorii evenimentului își doresc să realizeze un proiect similar conceptului de Global Village. Și anume, doresc să adune într-o singură zi, în liceu, cele mai importante culturi europene: „liceul va deveni un sat european, o variantă în miniatură a Uniunii Europene înseși. Pentru o singură zi, fiecare clasă din liceu va deveni o țară UE unde vor fi prezentate obiceiurile, vestimentația tradițională, gastronomia specifică țării respective și se vor desfășura activități legate nemijlocit de cultura acestei țări.”

Contextul organizării cele de-a doua ediții a evenimentului European Village Jean Monnet este dat de ziua de 9 mai – Ziua Europei, anul 2017 – dublă semnificație: 60 de ani de la Tratatul de la Roma (1957) și 10 ani de la aderarea României la UE, tradiția organizării unui eveniment similar pe data de 13 mai 2016 (European Village, prima ediție), celebrarea Zilelor liceului în zilele de 9 – 13 mai.

În sălile de clasă vor avea loc loc sesiuni de informare, ateliere de limbă străină, concursuri de cultură general, iar în aer liber, elevii vor organiza festivalul gastronomic, parada costumelor tradiționale, expoziție-concurs de postere, campionat de fotbal, flashmob, concert și dansuri specifice.

În paralel cu atelierele din săliele de clasă, la sala de festivități va avea loc o dezbatere sub genericul „Care este proiectul României în UE?”. Dezbaterea îi va avea ca invitați pe: Maria LIGOR, Ambasador, Reprezentat Special pentru Cooperare Internațională, Promovarea Democrației și Drepturile Omului, Mihaela TOADER, Director General Direcția Generală Programare, SMIS, Coordonare sistem și evaluare, Ministerul Fondurilor Europene, Cristian BĂDESCU, Director, Cabinet Ministru Delegat pentru Afaceri Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.