„Fără formule fiscale care să anuleze cota de 16%, fără taxe nefundamentate și nedezbătute”

Disensiunile dintre partidele aflate la guvernare par să se fi stins odată cu abandonarea taxei pe cifra de afaceri pe care o anunţase noul guvern condus de Mihai Tudose. Cu toate acestea, ALDE avertizează PSD ca astfel de aventuri fiscale să nu mai fie promovate înainte de a fi dezbătute în coaliţie şi cu partenerii sociali. De asemenea, ALDE spune că, oricare ar fi eventualele taxe, cota de 16% trebuie să fie maximal!

Toate acestea sînt cuprinse într-un Comunicat remis redacţiei noastre de către deputatul ALDE Ion Cupă, sub titlul „Fără formule fiscale care să anuleze cota de 16%, fără taxe nefundamentate și nedezbătute”.

ALDE a susținut de la bun început în fața partenerilor din Coaliția de guvernare că ruperile de ritm în aplicarea unei fiosofii fiscale creează mai multe pagube decât beneficii. Este bine că rațiunea a învins și că nu vor fi introduse acum taxe precum cea de solidaritate și impozitul pe gospodărie. Ele ar fi bulversat economia și mediul de afaceri. Orice inițiativă de introducere a unor taxe, de lansare a unor schimbări fundamentale în politica fiscală a statului presupune nu doar simulări, ci o dezbatere serioasă cu opinia publică, cu părțile interesate. Cetățenii trebuie să ştie ce se va întâmpla cu banii colectați din eventualele noi taxe, care va fi destinația lor. În societățile civilizate astfel de dezbateri se întind uneori chiar și pe parcursul mai multor ani de zile.

Atragem atenția celor care continuă să agite steagul iminenței acestor taxe să renunțe la acest lucru. Decizia politică este clară: Impozitul pe gospodărie nu va fi introdus într-un mediu social total nepregătit pentru acest lucru. Taxa de solidaritate prin care s-ar supraimpozita anumite salarii este inoportună. ALDE își dorește o Românie cu o clasă de mijloc puternică, iar acest lucru nu se poate face punând un zid în fața inițiativei celor care doresc să muncească mai mult pentru a câștiga mai bine”.

După cum se vede, ALDE îşi reafirmă poziţia împotriva impozitului pe gospodărie care „nu va fi introdus într-un mediu social total nepregătit pentru acest lucru”, precizînd, de asemenea, că şi taxa de solidaritate „este inoportună”!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.