×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 12 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:28
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
„Omul cu hărțile“ se teme de extratereștri

Astrofizicianul Frank Drake, cel care a conceput unele dintre hărțile trimise de NASA în spațiu, în anii 1970, pentru a le arăta unor posibile civilizații extraterestre coordonatele planetei Terra, se teme că acestea ar putea fi periculoase.

Hărțile de acest gen arată coordonatele Pământului în raport cu alte surse galactice de unde radio și au fost montate pe patru sonde spațiale care au ajuns deja dincolo de sistemul nostru solar. Omul de știință a colaborat cu agenția spațială NASA pentru hărțile plasate pe vehiculele spațiale Pioneer 10 și Pioneer 11, lansate în 1972, respectiv 1973. Anumite desene similare au fost montate și pe sondele Voyager 1 și Voyager 2, lansate ambele în anul 1977. Frank Drake susține că la momentul respectiv reprezentanții NASA erau extrem de optimiști în legătură cu acest demers și considerau că extratereștrii sunt ființe pașnice, care nu caută război cu omenirea. „Nimeni nu s-a gândit, măcar pentru câteva secunde, că acesta ar putea fi un lucru periculos“, a declarat astrofizicianul pentru National Geographic. Frank Drake nu este singurul cercetător care se teme de contactul cu alte ființe ale Universului. Celebrul cosmolog Stephen Hawking a spus la un moment dat că extratereștrii ar putea provoca dispariția speciei umane. Potrivit spuselor lui Hawking, contactul ar fi similar cu cel dintre flota lui Cristofor Columb și populația indigenă din America, care nu „s-a terminat bine“. Frank Drake este cunoscut mai ales pentru fondarea programului de căutare a vieții și pentru crearea ecuației care îi poartă numele. Este autorul unei formule probabilistice ce oferă posibilitatea să se calculeze probabilitatea apariției vieții raționale oriunde din Univers. În 1960, la Universitatea Cornell, astrofizicianul a efectuat primul experiment modern SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence/ Căutarea Vieții Extraterestre Inteligente), numit Proiectul Ozma.

Alina ChiriţăPublicat Joi, 17 august 2017
9270
 | 5
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
moser
0
este adevarat si justificat ca Romania reprezinta o civilizatie intarziata .. din pacate nu acesta i motivul care a facut ca tinta de materii prime fiin d sa si devina colonie..indivizii s principslii dujmani .is.cei din glie ..nascuti ori adoptati..la fel de rai , de cainosi de dornici de parfvenire ...andronici.. johanisti si cate creaturi mizere or ma populand aceste plaiuri ..uitate da Dzeu.. dar nu numai veneticii urasc pa roman si vand Romania ..obiceiul s a rtransmis cu succes la autohtonii care mai au inca pamant sub unghii...vezi coldea,bashescu, gusa si cate si mai cate lichele..
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir
+4
Astrofizicianul are perfecta dreptate. Exista dovezi istorice nenumarate despre tratamentele exterminatorii la care sunt supuse civilizatiile inferioare de catre civilizatiile superioare tehnologic. De ce ar face exceptie civilizatiile extraterestre? Asa cum civilizatii care sunt mai avansate, dar totusi nu cu mult mai avansate incearca sa extermine Romania in mod programatic, ne asteptam ca civilizatiile extraterestre sa rezolve problemele discrepantelor de dezvoltare printr-o singura lovitura, sa taie coada cainelui dintr-o singura lovitura, asa cum ii place si asa cum a militat masonul C.P. Tariceanu.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Gusti @ Domnul Trandafir
+1
pai hai sa incepem,prin a ii taia coada lui Tariceanu!E celebru ca nu ii place coada!
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Flota lui Columbus, flota lui Băse
+5
Si ce pierde omenirea prin dispariţie ? Eliminarea sclaviei pe veci si coruptii mor bogati !
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Eduard
+3
Sfirsitul vietii pe planeta Pamant si a Universului Nostru va fi provocat prin folosirea in continuare ilegal oficial de catre oameni vinovati cu licente de fabricatie false a armelor interzise de distrugere in masa tip calculator prevazute cu monitor cu lumina rosie si prevazute cu toate programele de distrugere existente pe planeta Pamant .
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
îi primim cu pîine si sare ?
+1
Pai acuma s-a trezit ca e pericol ? Cam tirziu ! ... Macar, daca tot a "comis-o", sper ca a notat bine si chiar a incercuit pe harta cu pricina locatia parlamentului de la Bucuresti, a Cotroceniilor si a principalelor partide ! In caz de ceva ...
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Dr. Boule!(Fr.) - hă-hă-hă-HMM! @ îi primim cu pîine si sare ?
+6
Ca pe... americanii aşteptaţi de bunicii rezistând în munţi, iar ei au venit cu... corporaţiile devastatoare! Nu mai spun CARE, că voi fi cenzurat de pudicii gudurăi, care latră la stăpâni, muşcând mâna stăpânului, de marele drag al lotrilor!
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Dr. Boule!(Fr.) - hă-hă-hă-HMM! @ îi primim cu pîine si sare ?
+2
Telectualii simandicoşi, erudiţii snobi, cosmopoliţii fără ţară, neam şi Dumnezeu, tobă de cărţile altora, gata să-ţi recite rârâit biblioteca din Alexandria, dar nereuşind să scrie o frază personală, pudicii gudurăi, care latră la stăpâni, muşcându-le mâna, de marele drag al lotrilor sau croncanilor străini! Da, da, am depistat cea mai curioasă javră umană, gudurăul-lingău, cel care este "pe invers" în toate, inclusiv în modul de-a face copii! "Pidosnicul" cum plastic îi numea bunica! România e arhiplină de astfel de buruieni telectuale! Ghiciţi cine se va interesa primul de posteriorul ET?! De nu plivim grădina ta, Doamne!... Cum... cine?! Noi ăştia care sărim de piciorul broaştei milidocte, cel puţin în semi-doctism! Dacă nu în BUN SIMŢ!
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 45 minute