„Regele asfaltului”, păcălit cu o şpagă

Costel Căşuneanu ar fi fost dus de nas de judecătorul Florin Costiniu, care i-ar fi promis un verdict imposibil pentru a păstra mita primită, scrie EVZ. „Cătălin Voicu a primit de la Cășuneanu 200.000 euro pentru a interveni pe lângă judecătorii ICCJ”, notează și România liberă.
Cercetat pentru cumpărare de influenţă în dosarul „Cătălin Voicu”, judecătorii au ajuns la concluzia că omul de afaceri Costel Căşuneanu ar fi fost dus de nas atât de senatorul PSD, cât şi de judecătorul Florin Costiniu, preşedintele Secţiei Civile a Curţii Supreme.

Cei doi i-ar fi promis „Regelui asfaltului” un verdict imposibil din partea magistraţilor, pentru a nu fi nevoiţi să-i restituie acestuia şpaga plătită: „Foloase necuvenite în cuantum de 200.000 de euro”.

Aceasta este concluzia Completului de nouă magistraţi al Curţii Supreme, care au dat publicităţii, ieri, motivarea de ciziei lor de a-i ridica lui Căşuneanu interdicţia de a pără si localitatea Oituz (judeţul Bacău), impusă de procurorii anticorupţie, scrie evz.ro

Senatorul PSD Catalin Voicu a primit de la Costel Casuneanu suma de 200.000 euro pentru a interveni pe langa magistratii instantei supreme care judecau un proces privind o firma a omului de afaceri, se arata in motivarea Inaltei Curti, care i-a permis lui Casuneanu sa paraseasca localitatea,scrie romanialibera.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.