„Ritmuri cubaneze și parfum de havană“

În această seară, de la ora 20.00, Omara Portuondo, una dintre vocile legendare din fenomenul Buena Vista Social Club, cântă la Sala Palatului din Capitală. Cântăreața revine în România pentru a sărbători 70 de ani de activitate artistică. Interpreta urcă din nou pe scenă „pentru a le oferi iubitorilor de ritmuri cubaneze și parfum de havană un concert fascinant. Salsa, mambo, rumba şi cha-cha-cha sunt numai câteva dintre ritmurile cubaneze prin care vom fi purtaţi“, anunță organizatorii.

Este cel mai bine vândut artist din Cuba și ambasador artistic al țării sale. Pe 5 noiembrie 2009, în cadrul celei de-a 10-a ediții a Latin Grammy Awards, Omara Portuondo a primit Premiul Grammy la categoria Best Contemporary Tropical Album, pentru albumul „Gracias“. De-a lungul carierei, Omara Portuondo a fost nominalizată de 4 ori la Premiile Latin Grammy; a primit distincția „Prémio Música Brasileira“ în cadrul Galei „Brazilian Music Awards“ din 2008; este deținătoarea unui Billboard Latin Music Award (la Gala din 2005).

Sunt deja două decenii de când maeștrii muzicii cubaneze căzute în uitare după instaurarea comunismului au început să fie redescoperiți, odată cu lansarea discului Buena Vista Social Club și a filmului documentar al germanului Wim Wenders, în 1999. Între timp, Omara Portuondo a rămas printre cei câțiva supraviețuitori ai trupei care reaprind pasiunea pentru ritmurile cubaneze în toată lumea. „Atmosfera fermecătoare, plină de nostalgie, de pe străzile vechi din Havana va fi readusă la viață prin interpretările inconfundabile ale melodiilor sale de succes, pornind de la cântecele lansate în urmă cu 50 ani – de la muzica elegantă de cabaret până la muzica din perioada petrecută alături de Buena Vista Social Club, ajungând până în prezent“, se arată în comunicatul de presă.

Într-un interviu recent, Omara Portuondo mărturisea: „Nu-mi pun mai multe dorințe în același timp, ca să fiu sigură că mi le voi putea îndeplini. Pe rând. Nu mă grăbesc. Sunt încă tânără.

Și chiar dacă poate chipul meu nu mai arată atât de tânăr ca odinioară, sufletul meu e mereu în floarea vârstei“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.