„România educată”, la veceul din fundul curţii

În cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, şedinţă în care a fost evaluată activitatea miniştrilor, nu s-a luat decizia punerii pe coji de nucă a şefului de la Educaţie, Liviu Pop. În primul rând, conducerii PSD i-a fost milă de domnul Pop, despre care ştia că are o problemă la „genunche”, iar în al doilea rând pentru că liderii social-democraţi sunt mulţumiţi de activitatea acestuia. Şi cum să nu fie dacă Liviu Pop ştie să le întoarcă în aşa fel încât Guvernul PSD să iasă bine.

De pildă, domnul ministru a fost întrebat ce mesaj le transmite copiilor, nu puţini la număr, care în anul 2017 merg la şcoli unde veceurile sunt în fundul curţii. Atunci, Liviu Pop a spus că aşteaptă de la şefii inspectoratelor şcolare listele cu primarii care nu au depus proiecte prin PNDL 2. Ca să facă ce? Ca să-i pună la gazeta de perete a Ministerului Educaţiei, ca să le dea telefon şi să-i certe, ca să-i ameninţe că ar putea merge pe jos la serviciu pentru că va trimite el pe cineva ca să le ia boii de la bicicletă? Inspectorii generali nu au nicio putere asupra primarilor, iar primarii nu au obligaţia să le dea lor socoteală şi nici ministrului Educaţiei.

Dar ce se întâmplă în cazul primarilor care au trimis documentaţia la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL, iar solicitările pentru finanţare nu le-au fost aprobate? Dar cine oferă garanţii că lucrările de repararea şi modernizare a şcolilor aprobate prin PNDL chiar se vor face? Sunt zeci de cazuri în care Guvernul a demarat lucrări de reparaţii la unităţi de învăţământ, după care le-au abandonat din lipsă de fonduri. Şi când vor începe lucrările prin PNDL, dacă anul acesta numai a fost fluturată pe sub nasul presei lista cu lucrările aprobate, fără să se fi făcut şi altceva.

Deci, dacă „România educată” a preşedintelui Klaus Iohannis va continua să meargă ani de zile la şcoli fără apă şi fără canalizare, de vină vor fi primarii, şi nu Guvernul, care-i incapabil să facă un program special pentru repararea şi modernizarea tuturor unităţilor de învăţământ din ţara asta. A spus-o şi o va repeta până când vor pricepe toţi alegătorii Liviu Pop, unul dintre specialiştii în abureli la care PSD nu va renunţa, indiferent de câte gafe va face acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.