„Ruşine!”, strigă Graţiela Gavrilescu către Sulfina Barbu, pe care o face „impostoare”

Ne-a parvenit la redacţie o „declaraţie politică” din partea Graţielei Gavrilescu, Ministrul mediului şi vicepreşedinta ALDE, în care îi răspunde pe un ton categoric Sulfinei Barbu, vicepreşedinta PNL, care a deţinut, la rîndul său, acelaşi portofoliu ca membru PDL. Cuvintele sînt dure: „Ruşine!”, „Minciuna”, „Impostorii”, „Necinstea”, „Manipulare”!

Declaraţia Graţielei Gavrilescu vine ca reacţie la acuzaţiile de joi ale Sulfinei Barbu, potrivit cărora „Guvernul Ponta a folosit fondul pentru mediu pentru a-și completa bugetul de stat”! Este vorba despre un Proiect de lege aflat în dezbatere publică pe site-ul ministerului. Iată Declaraţia politică făcută de actualul Ministru al mediului în care este vizată chiar predecesoarea sa, Sulfina Barbu:

DECLARAŢIE POLITICĂ

Am aflat, fără prea mare surprindere, dar cu profundă dezamăgire, despre declarațiile mincinoase de astăzi ale doamnei Sulfina Barbu, vicepreședinte PNL-PDL, fost ministru al guvernului Boc, acel guvern care a tăiat pensiile și salariile a milioane de români și care a făcut atât de mult rău țării noastre.

Este îngrijorător că doamna Barbu, care a deținut și funcția de ministru al Mediului, minte cu atât de multă nonșalanță, afirmând că „Guvernul Ponta a folosit fondul pentru mediu pentru a-și completa bugetul de stat”. Domnia sa ar fi trebuit să știe că Fondul de Mediu este un instrument financiar alimentat exclusiv din taxele şi contribuţiile plătite de către poluatori, destinaţia acestora fiind strict finanţarea proiectelor şi programelor-pilot, precum şi a proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului. Așadar, este imposibil un transfer de bani de la Fondul de Mediu către bugetul de stat, din simplul motiv că legea nu permite așa ceva.

O altă minciună rostită astăzi de doamna Barbu se referă la o presupusă scumpire a carburanților, anumitor medicamente și alcoolului. Adevărul este, însă, total opus. Proiectul de act normativ nu face referire în niciun fel la aceste produse, ele nefiind clasificate drept periculoase pentru mediu.

Proiectul aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor propune ca aplicarea contribuţiei de 2% din valoarea substanţelor să se aplice și amestecurilor în compoziția cărora intră o substanță chimică periculoasă și care la rândul lor sunt clasificate, ambalate și etichetate ca fiind periculoase pentru mediu, acestea fiind la fel de nocive pentru mediu ca și substanța respectivă, pentru care deja se plătește această contribuție.

În ceea ce privește băuturile alcoolice, chiar dacă nu este vorba despre nicio scumpire, ținând cont de politica UE privitoare la tutun și alcool și de efectele negative dovedite ale acestora asupra sănătății umane, îmi este foarte greu să înțeleg de ce doamna Barbu consideră că scumpirea alcoolului ar fi un lucru negativ.

Referitor la taxa pentru depozitarea deșeurilor inerte și nepericuloase, care se regăsește în toate statele UE, aceasta reprezintă o necesitate stringentă, în condițiile în care peste 80% din deșeurile generate anual sunt eliminate prin depozitare.

Efectul acestei taxe nu are cum să fie neatingerea țintelor de reciclare din moment ce prin această taxă se dorește limitarea depozitării deșeurilor reciclabile la gropile de gunoi și redirecționarea acestora către reciclare. Toate studiile ne arată că activitatea de reciclare a deșeurilor va înregistra o creștere semnificativă din momentul instituirii acestei taxe.

Mai mult decât atât, anul 2016 va fi anul liberalizării circulației deșeurilor în cadrul UE, iar fără un astfel de instrument România riscă să devină groapa de gunoi a Europei. Probabil că asta este ceea ce își dorește doamna fost ministru PDL.

Constat cu tristețe, pe zi ce trece, că impostorii care se folosesc de numele și culorile PNL, neavând nimic în comun cu liberalismul, probabil din disperarea de a mai apărea la televizor, utilizează instrumente precum minciuna și necinstea pentru a manipula și dezinforma opinia publică.

Rușine!

Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Pînă la închiderea ediţiei nu am primit o replică din partea Sulfinei Barbu la cuvintele extrem de dure ale ministrului Graţiela Gavrilescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.