Comisar şef la Garda Financiară Mehedinţi şi un director executiv al DGFP Mehedinţi, într-un dosar de evaziune

Poliţişti şi procurori DIICOT Craiova au făcut, miercuri dimineaţă, 24 de percheziţii în Mehedinţi, la Strehaia şi Drobeta Turnu Severin, dar şi în Olt, Dolj şi Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul este estimat la peste 2.200.000 de euro.

Potrivit DIICOT, este vorba grup infracţional organizat, constituit din 20 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscală si spalare de bani.

Anchetatorii îi acuză pe membrii gruparii că au obţinut beneficii financiare substantiale, utilizand mai multe societăţi comerciale,  controlate direct sau prin persoane interpuse, prin  înregistrarea în evidentele contabile a unor  facturi fiscale aferente  unor operaţiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 lei, pentru care au dedus in mod ilegal  TVA si au diminuat impozitul pe profit.

Conform procurorilor, activitatea infractionala a fost  sprijinita de catre un comisar şef din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi si un director executiv in cadrul  DGFP Mehedinţi.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 21 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor citate de Mediafax, poliţiştii au descins, miercuri dimineaţa, la locuinţa şi sediul firmei fostului director al Direcţiei de Drumuri Naţionale Mehedinţi Sorin Duducea, a cărui firmă de construcţii, Via Vita Construcţii, a derulat de-a lungul timpului contracte cu mai multe administraţii publice din judeţul Mehedinţi, pentru asfaltarea drumurilor.

La Strehaia, descinderile au loc la locuinţele unor romi care ar deţine societăţi despre care există suspiciuni că au emis facturi fictive către societatea Via Vita, pentru diverse servicii şi mărfuri, fără a plăti TVA şi impozit pe profit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.