Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie

Peste 127.000 de români îşi serbează astăzi ziua onomastică. Dintre cei 127.370 de români sărbătoriţi de Sfântul Ilie, 111.685 sunt bărbaţi, iar 15.685, femei, a precizat MAI.

Sfântul Ilie este cunoscut din Scriptură ca fiind aducătorul de ploi şi care, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă.

Sfântul Ilie este considerat şi ocrotitorul staţiunii Sinaia.

Creştinii ortodocşi din toată ţara se reunesc în seara de dinaintea Sfântului Ilie la Sinaia pentru slujbă.

Ceremonia a fost oficiată de un sobor de preoţi la biserica ce poartă hramul Sfântului Ilie, iar apoi oamenii au pornit cu lumânări aprinse spre centrul oraşului.

În tradiţia populară se spune că Dumnezeu nu îi spune Sfântului Ilie când este ziua sa, pentru ca acesta să nu trimită pe pământ furtuna şi trăsnetele pentru a-i pedepsi astfel pe oameni pentru păcatele lor.

Totodată, sărbătoarea proorocului Ilie Tesviteanul coincide cu ziua Aviaţiei Române.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.