Filme celebre, documentare şi divertisment, de Paşte, la TV5MONDE

„Thalassa”

Marea, o faleză, un far, iată decorul natural din „Thalassa”. Pornind dintr-un loc emblematic, descoperiţi lumea maritimă privită dintr-o perspectivă diferită, originală.

Franţa face faţă furtunilor: un litoral care trebuie protejat Se numesc Qumaira, Petra, Dirk, Ulla… S-au abătut asupra Franţei pe toată perioada toamnei şi a iernii. În spatele acestor prenume se ascunde o succesiune de furtuni violente, cum Hexagonului rar i-a fost dat să vadă. Litoralul poartă încă urmele acestora.
Din sumar: „Bretania: în plină furtună”, „Vendée: înfruntând vântul şi mareele”, „Aquitaine: semnal de final”, „Normandia: războiul obişnuinţei”, „Mediterana: în inima valurilor”.
Prezintă: Georges Pernoud.

Sâmbătă, 19 aprilie, de la ora 19.31.

„Les 30 ans du Petit Théâtre de Bouvard”

De la înfiinţarea Teatrului de la Porte Saint-Martin, în Paris, Philippe Bouvard revine asupra celor mai bune momente ale Teatrului Bouvard, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de emisiune. Cu ocazia acestei aniversări, toţi membrii dintotdeauna ai trupei s-au reunit pentru a vorbi şi a râde pe seama momentelor celor mai amuzante din întreaga lor carieră.

Invitaţi: Muriel Robin, Mimie Mathy, Michèle Bernier, Isabelle de Botton, Chevallier şi Laspalès, Pascal Légitimus, Chantal Ladesou, Didier Bénureau, Jean-François Dérec, Laurent Baffie…
Prezintă: Philippe Bouvard.

Sâmbătă, 19 aprilie, de la ora 22.00.

„Touchez pas au Grisbi”

Max şi Riton dau o lovitură uluitoare, un furt de 50 de milioane în lingouri de aur la Orly.Lumea mafiotă, ignorând adevăraţii vinovaţi ai furtului, vrea să afle adevărul de la Josy, amanta lui Riton…

Pelicula a fost recompensată cu Premiul “Copa Volpi” pentru cel mai bun actor (Jean Gabin), la Festivalul de la Veneţia, în 1954.

Cu: Jean Gabin (Max), René Dary (Riton), Lino Ventura (Angelo).

Genul: film poliţist.

Duminică, 20 aprilie, de la ora 22.00.

“Les Châteaux de la Loire”

Cu peste 5 milioane de vizitatori în fiecare an, care generează mii de locuri de muncă permanente, castelele Loirei constituie, de la Touraine până la Anjou, un punct de atracţie istoric şi turistic şi o inestimabilă valoare de patrimoniu.
Veţi putea viziona documentarul „Castelul Amboise, spiritul Renaşterii”, semnat de Delphine Oger.
François I, Leonardo da Vinci, Catherina de Médicis: nume prestigioase aflate la Amboise şi care întâmpină în fiecare an peste patru sute de mii de vizitatori, veniţi din toată lumea. O întâlnire cu angajaţii permanenţi ai castelului care animă şi îngrijesc aceste locuri.

Duminică, 20 aprilie, de la 19.40.

„Boulevard du Palais”

Jean-Francois Balmer şi Anne Richard în Boulevard du Palais

Acţiunea se derulează în principal la Palatul de Justiţie din Paris. Judecătoarea Nadia Lintz se ocupă de afacerile criminale, în colaborare cu comandantul Philippe Rovère. Personajele din „Boulevard du Palais” sunt inspirate de romanul poliţist editat de Gallimard „Les Orpailleurs”, de Thierry Jonquet.

Hăituit de paparazzi, un star rock moare într-un accident de motocicletă. Doi reporteri ai aceleiaşi agenţii sunt verificaţi. A doua zi, însă, corpul lui Koski este găsit pe fundul unei ecluze…

Regia: Stéphane Kurc (Franţa, 2006).Scenariul: Jean-Claude Schineizer.
Cu: Anne Richard (Nadia Lintz), Jean-François Balmer (Rovère), Philippe Ambrosini (Dimeglio), Olivier Saladin (Pluvinage), Marion Game (madame Rivière), Frédéric Haddou (Choukroun), Stéphane de Groodt (Jagot), Jean-Pierre Malo (Louis Féral), Frédéric Andrau (Fred Koski), Christophe Reymond (Étienne Lorrain).
Nerecomandat copiilor cu vârsta mai mică de 10 ani.

Luni 21 aprilie, ora 19.30.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victoria Anghelescu 1046 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.