Fost deținut politic închis la Gherla – dat afară ca un infractor de la întâlnirea „populară” a președintelui

Un bărbat în vârstă care vorbea pe hol împotriva lui Traian Băsescu în timp ce acesta susținea un discurs la Cluj a fost săltat ca un infractor și dat afară de cei puși să-l păzească pe președinte. 

Bătrânul se afla pe holul instituţiei unde Traian Băsescu susținea discursul la dezbaterea organizată de Fundația Mișcarea Populară.

 ”De doi ani o ducem rău. A tăiat salariile și acum ce mai vrea?”, a spus bătrânul referindu-se la Băsescu. În momentul acela, bărbatul a fost luat pe sus. Doi agenți l-au luat de brațe și l-au dus afară târându-l, în timp ce bătrânul striga: „Lăsați-mă în pace!”.

UPDATE: Bărbatul ridicat se numește Victor Maghear, are 85 de ani şi este fost deținut politic închis la Gherla, Periprava și Grind, timp de 6 ani. Victor Maghear a scris și o carte ”Drumul Robilor”, potrivit site-ului stiridecluj.ro.

Imaginile surprinse de site-ul citat arată un bărbat destul de în vârstă încât să fi constituit vreun pericol pentru cineva. În plus, acesta nu se afla în sala unde își ținea discursul președintele.

Portalul de știri care a surprins imaginile scrie că cei care asigurau protecția și securitatea l-au monitorizat pe bătrân încă din momentul în care Traian Băsescu a intrat în clădire.

Purtătorul de cuvânt al SPP, Bogdan Onea, a declarat pentru „Știri de Cluj” că cei doi agenți care l-au ridicat pe bătrân nu sunt angajați ai Serviciului de Protecția și Pază. Cei doi agenți puteau fi de la Jandarmerie, Poliție sau SRI.

Imagini cu bătrânul săltat aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.