Imunitate, că-i mai bună decât toate!

Pe Traian Băsescu nimic nu-l poate impresiona. Traian Băsescu nu a fost deloc impresionat atunci când s-au strâns semnături pentru formularea unei plângeri penale împotriva domniei sale. De la înălţimea funcţiei sale, domnul Băsescu a declarat: „Am văzut astăzi marea haită pesedistă, semnând, alături de şantajista senatoare Firea, la îndemnul premierului profund corupt şi mincinos, Victor Viorel Ponta, această haită crede că mă impresionează şi mă voi descuraja, voi înceta să mai protejez de influenţă politică Justiţia şi vor putea să intre cu bocancii în această zonă care îi înnebuneşte, pentru că a devenit independent. Se înşală”.

Traian Băsescu nu a fost impresionat câtuşi de puţin nici de cei care susţin că domnia sa dă ordine Justiţiei: „Nu mă impresionează nici minciunile debitate de dimineaţă până seara de Victor Viorel. Îi garantez că ceea ce el îşi imaginează că este presiune pe Băsescu, să ne lase în pace. Ei sunt şi deformaţi, au impresia că datorită mie îi mai strâng Parchetele şi instanţele. Nu, este profund greşit. Eu doar am protejat Justiţia, cât am putut, de influenţa politică, dar procurorii îi iau şi îi anchetează pentru că fură, nu pentru că le spune Băsescu, habar nu am ce dosare au procurorii în lucru”.

Dat fiind faptul că Justiţia îi garantează imunitatea lui Traian Băsescu, este de înţeles de ce acesta nu poate fi impresionat de spusele şi acţiunile adversarilor săi politici. Probabil că Justiţia nu-l deranjează pe domnul Băsescu în semn de mulţumire pentru eforturile sale uriaşe de a o proteja. Justiţia reprezentată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a început urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu pentru ameninţare şi şantaj ca urmare a plângerii depusă de senatorul PSD Gabriela Firea. Justiţia, care are un noroc chior că la conducerea Ţării se află Traian Băsescu, nu se atinge de acesta pentru că „s-a apreciat că, în conformitate cu dispoziţiile art. 84 alin. 2 raportat la art. 96 alin. 1 din Constituţie, Preşedintele României se bucură de imunitate”.

Conform aliniatului 2 al articolului 84 din Constituţia României: „Preşedintele României se bucură de imunitate. Prevederile articolului 72 alineatul (1) se aplică în mod corespunzător”. Aliniatul 1 al articolului 72 spune că „deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”. Numai că ameninţarea şi şantajul nu însemnă nici vot şi nici opinie politică. În ceea ce priveşte aliniatul 1 al articolului 96, conţinutul acestuia este: „Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare”.

Parchetul instanţei supreme, la care a ajuns plângerea cetăţencei Gabriela Firea împotriva cetăţeanului Traian Băsescu, a ocolit cu măiestrie aliniatul 1 al articolului 16 din Constituţia României, care spune aşa: „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”.

Pentru a nu mai exista comentarii răutăcioase la adresa imunului Traian Băsescu, Curtea Constituţională a României ar trebui să se autosesizeze şi să ceară Parlamentului ca, în regim de urgenţă, să modifice articolului 16 din legea fundamentală, al cărui conţinut ar trebui să fie următorul: „Cetăţenii, cu excepţia preşedintelui României, sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”.

Felicitări domnului Traian Băsescu pentru că a reuşit să apere Justiţia de atacurile repetate ale haitelor, multă sănătate şi multă, multă imunitate, că-i mai bună decât toate!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.