Irina Maria Aldea, o fetiţă talentată pe care o putem ajuta

Irina Maria Aldea are 8 ani şi pictează de la 3 ani. La acea vârstă a avut şi prima expoziţie, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” din Piteşti.

Ca tehnică de lucru, Irina a ales pictura în ulei pe pânză. Lucrările ei denotă un simţ extrem de dezvoltat al culorii şi o siguranţă în exprimare care transcede vârsta, fapt care le face memorabile.

În cei cinci ani de când pictează a participat la multe concursuri internaţionale, printre care “Ycca” (International Young Contemporary Art Contest), în Berlin, şi “Arte Laguna Prize”, în Veneţia.

În urmă cu câţiva ani a fost diagnosticată cu trombofilie severă cu trei mutaţii genetice. Este o boală care îi provoacă dureri mari, sângerări nazale şi coagulări ale sângelui. Există oricând riscul să facă accident vascular şi infarct. Peste doar câteva săptămâni, Irina are programare la o clinică din Italia pentru investigaţii, acolo existând şansa de eliminare a riscurilor până la 12 ani, vârstă de la care va putea lua anticoagulante.

Irina, fratele şi părinţii ei trăiesc în prezent dintr-un ajutor de handicap de 230 de lei. Pentru a face rost de banii de care are nevoie, Irina îşi vinde tablourile.

Flori

Să ajutăm acest înger!

Cei interesaţi să o ajute îi pot cumpăra lucrările prezente acum la Bucureşti, în Galeriile “Saint InK” (Sfântul Tus) din Strada Doamnei nr. 3, şi “Ludic”, din Strada Aaron Florian 3A.

De asemenea, puteţi dona bani în cutiile făcute special pentru ea pe care le veţi găsi în locurile de mai sus sau în contul deschis pe numele ei la BCR:

Irina Maria Aldea RO 61RNCB0022140869840001.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.