Licitația pentru Oltchim poate fi amânată

Combinatul vâlcean OLTCHIM pare să-şi joace ultima carte a reorganizării cu chinezii după ce, ieri, a mai pierdut un potenţial cumpărător, scrie cotidianul Bursa.

Consorţiul „PCC SE şi Fortissimo Capital” a anunţat că nu va participa la cea de-a doua licitaţie care va avea loc pentru privatizarea complexului chimic, după ce azerii de la SOCAR au declarat, recent, că şi-au pierdut interesul pentru combinat.

Oficial, investitorii interesaţi de „Oltchim” au rămas chinezii de la „Baota Petrochemical Group” şi „Junlun Petroleum Co.”, ruşii de la „Oil and Gas Trade”, ungurii de la „Petchem” (divizia petrochimică a MOL) şi „Chimcomplex” Borzeşti (controlată de Ştefan Vuza).

Surse din combinat susţin că administratorii Oltchim au convocat pe 28 ianuarie comitetul creditorilor pentru a le supune aprobării amânarea termenului de depunere a ofertelor de pe 31 ianuarie pe 28 martie.

Sursele Bursa afirmă: „Licitaţia va fi cu siguranţă amânată pentru că au cerut-o şi chinezii şi Chimcomplex, iar Petchem este abia la începutul analizei. Administratorii le-au cerut investitorilor şi oferte de finanţare. Autorităţile îşi pun toate speranţele reorganizării Oltchim în chinezi, care par singurii hotărâţi să crediteze combinatul pentru ca licitaţia să poată fi amânată. Se aşteaptă acum un răspuns de la chinezi în privinţa finanţării, iar ei analizează şi datele tehnice ale rafinăriei Arpechim, ca să-şi poată face o evaluare”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.