Ponta se solidarizează din nou cu baronii cercetați

Liderul PSD Victor Ponta și-a reafirmat joi solidaritatea cu fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu (foto), cercetat în mai multe dosare.

„Mulți dintre dumneavoastră au avut de suferit în mod nedrept, dar cred că până la urmă se va face dreptate. Și celui pe care întotdeauna l-am admirat, l-am considerat unul dintre cei mai puternici lideri ai PSD, și mă refer la Constantin Nicolescu. Deși a avut atât de suferit, eu cred că până la urmă nu doar justiția îi va face dreptate, dar cred că noi toți o să-i facem dreptate”, a spus Ponta într-o întâlnire la Argeș.

„Eu cred că dreptate se va face până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi toţi cei care ne-am luptat cu el vom şti că am avut un scop şi că am câştigat această bătălie”, a spus Ponta, adăugând: „Atunci îi vom face dreptate şi lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi care nu au putut să fie învinşi la vot şi atunci s-a încercat în cazul multora să fie învinşi pe alte căi”.

Întrebat la conferința de presă de după eveniment dacă afirmațiile sale nu pot fi considerate atacuri asupra justiției, premierul a respins o astfel de interpretare.

„În primul rând mă refer la partea juridică, și sunt deja trei ani și mai bine de când domnul Nicolescu se află într-o fază de judecată, iar eu nu pot decât să-mi exprim speranța ca justiția, judecătorii să-i facă dreptate. Există însă și o justiție morală (…), pentru că domnul Nicolescu nu a pierdut niciodată la vot în Argeș, acum a luat decizia de a se retrage, dar va câștiga tot candidatul nostru, deci despre acel gen de dreptate morală vorbeam”, a spus Victor Ponta.

Liderul PSD i-a luat apărarea și lui Mazăre joi.

„Când mai văd că în loc să-l suni pe om să vină la DNA, îi trimiţi opt mascaţi de parcă era Steven Segal, de parcă era vreun mare luptător ninja. Cred că dacă-l suna cineva se ducea domnul Mazăre, venea singur, că aveaţi camere, lui îi plac camerele. Fără să atacăm justiţia, ne întrebăm: De ce nu poate să mă sune cineva, de ce să-mi trimită opt mascaţi?”, a spus Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.