Primele imagini cu epava avionului prăbușit, postate pe Facebook de un voluntar

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, luni după-amiaza, în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj, într-o zonă montană greu accesibilă.

Aeronava a plecat luni după-amiază de la Bucureşti spre Oradea, iar în aeronavă erau şapte persoane.

Toate cele şapte persoane din avionul care a aterizat forţat au fost găsite de un pădurar.

La operațiunea de salvare au participat şi sute de voluntari din trei judeţe.

Ore întregi, autorităţile nu au ştiut decât foarte vag unde s-a prăbușit avionul, iar operațiunile de căutare au fost întârziate.

În lipsa unei localizări precise, autoritățile au bâjbâit fără rezultat, astfel că un pădurar şi o echipă de off-road au ajuns la victime înaintea lor.

Avionul a decolat la ora 13.35 de pe Aeroportul Băneasa şi urma să aterizeze pe aeroportul din Oradea la 16.35. În jurul orei 16.00, aeronava a dispărut de pe radare.

Tmp de șapte ore, echipajul aflat la bordul avionului s-a luptat să rămână în viață.

Adrian Iovan, care pilota aparatul, a decedat însă în jurul orei 23.00. La scurt timp a murit și un medic rezident.

Iovan avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir.

Cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic de la graniţa judeţelor Alba şi Cluj care au supraviețuit sunt conştiente şi au fost internate la Terapie Intensivă, nefiind necesar transferul pacienţilor în alte oraşe.

Marius Pop, din echipa de off-road Transilvania, a fost printre primii voluntari ajunși la locul accidentului de avion. El a realizat primele imagini cu epava avionului prăbușit.

Fotografiile au fost postate pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.