10 femei care au părăsit politica

Politica nu este doar a bărbaților. Postrevoluție au fost câteva femei care s-au dovedit a fi mai acide decât bărbații când a venit vorba despreatacuri la persoană. Acest lucru le-a costat însă mult, fiind sfătuite să demisioneze. Bâlbele și cacofoniile în exprimare au lăsat-o în afara politicii pe fata lui tata. Altele au decis că afacerile sunt mai bune decât politica.

Anca Constantinescu – fost membru PDL – s-a făcut remarcată la începutul mandatului 2004-2008, atunci când le-a spus colegilor din Opoziție: „Ciocu’ mic la ei, nu la noi, că acu’ suntem noi la putere!“.

Gabriela Anghel – fost parlamentar liberal – s-a făcut remarcată printr-o declarație-șoc: „Pentru prima dată mă gândesc la ceva ce nu visam să mă gândesc până în ’89 – limitarea dreptului de vot! Na, c-am spus-o! Trebuie găsite criterii oneste şi eficiente! Aşa nu ajungem nicăieri…“.

Aurelia Cristea – fost deputat din partea PSD 2012-2016 și fost ministru pentru Dialog Social în guvernul Ponta. A inițiat cea mai aspră lege antifumat din Europa. A demisionat după 20 de ani din PSD, după ce a acuzat Guvernul Grindeanu că „eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracțional aflat vremelnic în fruntea PSD și, din păcate, al țării.“

Elena Băsescu – europarlamentar – s-a retras din politică în 2009, dar nu așa, oricum. După ce a stâlcit limba română pe la toate posturile TV naționale, a dus în Parlamentul European gafele și bâlbele de la nivelul de comisar european. „Poți să ai și eșecuri, poți să ai și succesuri“ rămâne de departe cea mai antologică gafă.

Paula Maria Ivănescu – fost membru PDL până în aprilie 2007. Din 16 inițiative legislative, au fost promulgate șase legi și a avut 129 de luări de cuvânt.

Daniela Buruiană Aprodu – fost membru al PRM până pe 27 noiembrie 2007, când a fost exclusă, după ce a criticat conducerea partidului, în special pe vicepreședintele Lucian Bolcaș, pe care l-a catalogat „un bătrânel ramolit, care a ieșit de două ori de la dezalcoolizare“.

Rodica Nassar – fost vicepreședinte al Camerei Deputaților, cu un număr de patru mandate parlamentare. Aceasta a renunțat la un nou mandat în Parlamentul României, la finele anului 2016, din motive neștiute.

Mona Muscă – a demisionat în anul 2005 din funcția de membru al Biroului Executiv al PNL. Aceasta a devenit indepedentă politic din septembrie 2006, după ce PNL a decis să-i retragă sprijinul politic, din cauză că a colaborat cu Securitatea.

Sorina Luminița Plăcintă – a fost aleasă senator de Vrancea din partea PD-L în legislatura 2008-2012. În iunie 2012 a trecut de la PDL la PNL. În 2009, aceasta părăsește scena politică, după ce guvernul Boc pică, prin moțiune de cenzură. Fiul ei, Andrei Plăcintă, a fost închis pentru tentativă de omor, în decembrie 2010, după ce a încercat să lovească cu mașina un bărbat care încerca să aplaneze un conflict între el și iubita lui.

Monica Maria Iacob-Ridzi – membru PD din 1997. În anul 2004 a fost aleasă în Parlamentul României pe listele Alianței DA. În 2015 a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard Pascu 109 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.