12 foşti sau actuali aleşi locali, declaraţi incompatibili

ANI a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 12 foşti sau actuali aleşi locali (doi primari, doi viceprimari, un consilier judeţean, un fost consilier judeţean, cinci consilieri locali şi un fost consilier local), că urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi.
Potrivit unui comunicat al ANI, citat de Agerpres, Monica Elena Anton, viceprimar al oraşului Piatra Neamţ, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 iunie 2012 – 26 aprilie 2013, întrucât a deţinut simultan cu funcţia publică şi calităţile de avocat şi practician în insolvenţă.

Gheorghe Vasiloiu, consilier judeţean în Neamţ, a fost declarat în incompatibilitate întrucât, la dată de 28 august 2008, societatea comercială în cadrul căreia a deţinut funcţia de administrator – membru în consiliul de administraţie şi în cadrul căreia deţine calitatea de asociat a încheiat cu CJ Neamţ un contract de asociere pe o perioada de 5 ani, prin care a fost alocată suma de 108.000 lei/lună până la data de 31 decembrie 2008 şi suma de 90.000 lei/luna începând cu data de 1 ianuarie 2009.

Ioan Strujan, fost consilier judeţean în Botoşani (28 februarie 2011 – 20 iunie 2012), s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, societatea comercială în cadrul căreia a deţinut funcţia de administrator a încheiat contracte de prestări servicii cu CJ Botoşani şi instituţii din subordine.

De asemenea, au mai fost declaraţi în incompatibilitate: Alin Bănică Stanciu, primar al comunei Izvoarele, judeţul Giurgiu; Ioan Vesa, primar al comunei Brazii, judeţul Arad; Sorin Avram, viceprimar al comunei Leşu, judeţul Bistriţa-Năsăud; Gheorghe Săndulescu, consilier local în comuna Stejaru, judeţul Teleorman; Ion Hornea, consilier local în comunei Tâmnă, judeţul Mehedinţi; Leon Gabriel Georgescu, consilier local comuna Dobreşti, judeţul Argeş; Petru Albai, fost consilier local în municipiul Caransebeş; Costel Măru, consilier local în comuna Tănăsoaia, judeţul Vrancea; Iancu Petre Petricioaia, consilier local în oraşul Rosiorii de Vede, judeţul Teleorman.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.