160 de hecatre de spații verzi din Capitală riscă să se transforme în beton

Aproximativ 160 de hectare de spaţii verzi din Bucureşti ar putea fi înlocuite cu beton, dacă Ordonanţa 114/ 2007 va fi adoptată, în forma propusă de Comisia pentru Administraţie Publică şi Echilibru Ecologic. Ordonanţa permite schimbarea destinaţiilor spaţiilor verzi şi construirea de noi clădiri în locul acestora.

Comisia pentru Administraţie Publică şi Echilibru Ecologic a scos, la începutul lunii mai, din cuprinsul Ordonanţei articolul 71. Acest articol interzicea schimbarea destinaţiilor spaţiilor verzi, dând astfel liber la betonarea parcurilor, potrivit hotnews.ro.

„Scoaterea articolului 71 din OUG 114/2007 are un impact major pentru că, cel puţin în Bucureşti, peste 160 de hectare de parcuri riscă să fie construite. Deci, se pot face pe 160 de hectare construcţii, conform documentaţiilor de urbanism”, a declarat Lucia Varga, deputat şi membru în Comisia pentru Administraţie Publică.

„Jumătate din Parcul Izvor este prevăzut în documentaţia de urbanism ca şi teren pe care se poate construi şi atunci primăriile sunt obligate să dea certificate de urbanism şi autorizaţii de construire”, a adăugat Lucia Varga.

În următoarele săptămâni, OUG 114 va fi discutată în plenul Camerei Deputaţilor, în forma propusă de Comisia de Administraţie Publică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.