17 medici de la UPU-SMURD al Spitalului Floreasca au demisionat

Un număr de 17 medici de la Departamentul UPU – SMURD al Spitalului de Urgență Floreasca au demisionat. Aceștia reprezintă peste jumătate din medicii secției de urgențe a unității medicale.

După doar câteva ore de la anunțarea demisiei acestora, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, i-a chemat pe medicii la o discuție la Ministerul Sănătății. Înaintea acestei întâlniri ministrul a declarat presei că dacă acuzaţiile la adresa managerului interimar al Spitalului Floreasca se confirmă, acest lucru este inacceptabil.

”Am informaţii despre un număr îngrijorător de mare de demisii la Spitalul Floreasca. Au fost până acum două întâlniri de mediere convocate de mine. Senzaţia era că lucrurile merg în direcţia bună. nu era aşa. În seara aceasta am convocat o a treia întâlnire, presupun ca va fi ultima”, a mai afirmat ministru într-o conferință de presă la sediul Guvernului.

”Din 31 de medici care au contracte de muncă și-au dat demisia 17 doctori. Erau angajați UPU — SMURD. Unul dintre motivele invocate a fost legat de dificultăți în desfășurarea activității, ca urmare a aprovizionării discontinue cu cele necesare activității și, bineînțeles, modul în care s-a înțeles să discute și să se comporte cu oamenii. La aceasta s-a adăugat regimul de încordare psihologică ce a fost pe oameni”, a declarat, șeful Departamentului, medicul Bogdan Oprița, citat de Agerpres.

Potrivit unor surse medicale, actualul manager de la Floreasca, Constantin Păun, nu vrea ca medicii din afara spitalului ”adică de la SMURD”, să aibă vreo legătură cu unitatea medicală

”A încercat în diverse moduri ca această activitate să fie limitată, sub diverse pretexte” au spus aceleași surse, citate de agenția publică de presă.

Medicii sunt revoltați de atitudinea managerului instituției medicale. Sorin Păun a fost numit în funcție din luna aprilie a acestui an.

Medici au afirmat că managerul spitalului a refuzat primirea unui ecograf, pe motiv că nu este nevoie de aparatura respectivă și consideră că aceiași soartă o vor avea și alte echipamente care sunt programate să sosească.

”Sunt aici de 11 ani, în 11 ani am avut și luni și cu 11 gărzi pe lună, până acum nu am avut niciun motiv să îmi dau demisia”, a declarat medicul Alexandru Ciocioi, pentru b1TV.

Medicul a precizat că singura condiție pentru ca el și colegii săi să revină asupra demisiei este plecarea lui Sorin Păun.

La rândul său, managerul spitalului, Sorin Păun, a precizat, pentru digi24.ro, că va vorbi cu fiecre demisionar în parte pentru a afla care sunt motivele acestui demers.

Ministerul Sănătații nu și-a precizat poziția până acum.

Demisia celor 17 medici are loc în condiţiile în care, în urmă cu cțteva zile, a apărut pe Internet o înregistrare audio în care managerul Sorin Păun înjură rezidenţii în sala de operaţie.

Demersul medicilor de la Floreasca este susținut și de colegii lor de la spitalul de copii Grigore Alexandrescu.

”Colectivul de medici din UPU – Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu este alături de colegii de la UPU – Spitalul Floreasca și susține atitudinea acestora. Considerăm că acest gest atrage atenția asupra realității dure din sistemul sanitar”, se arată într-un mesaj trimis de aceștia și citat de Digi24.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.