18 români reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane

Un număr de 18 cetăţeni români sunt reţinuţi şi cercetaţi pentru trafic de persoane în Ungaria, în patru cazuri diferite, 16 dintre aceştia aflându-se în arestul poliţiei din Budapesta, a anunțat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAE, Raluca Lunculescu.

Aceasta a menţionat că, din informaţiile apărute pe parcursul zilei de vineri, a avut loc un accident de autostrada M5 din Ungaria, iar şoferul implicat în accident, care este cetăţean român, a fost reţinut şi este cercetat pentru trafic de persoane.

Şoferul, rănit uşor în accident, a fost transportat la spital, apoi a fost reţinut de autorităţile maghiare la Szeged pentru a fi cercetat.

„Mai este un caz în Fejer, unde, de asemenea, un român a fost reţinut şi este cercetat pentru trafic de persoane”, a spus purtătorul de cuvânt al MAE.

Raluca Lunculescu a amintit şi de cele două cazuri apărute în cursul serii de 26 august în capitala Ungariei, în legătură cu care MAE a transmis informaţii joi şi vineri, privind reţinerea a două grupuri, de 4 şi respectiv 12 cetăţeni români, cercetaţi pentru trafic de persoane.

Potrivit purtărorului de cuvânt al MAE, toţi aceşti 16 cetăţeni se află în arestul poliţiei din Budapesta, iar până acum niciunul dintre ei nu a solicitat asistenţă consulară.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.