185 de localități afectate de inundații, patru oameni – în continuare dispăruţi

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunţat miercuri după amiază la comandamentul pentru situaţii de urgenţă de la Guvern de duminică până miercuri au fost afectate de inundații 185 de localități, o persoană a murit, iar patru sunt încă date dispărute.

„Situația centralizată a principalelor efecte se prezintă astfel: persoane decedate — una, persoane dispărute — patru, persoane evacuate — 1.184, persoane salvate — 726, locuințe distruse — 99, locuințe avariate — 168, locuințe inundate — 2003, anexe gospodărești distruse — 233, anexe avariate — 3.335, anexe inundate — 3.718, obiective economice distruse — unu, obiective economice avariate — două, fântâni colmatate — 2.475, DN-uri afectate — șapte pe porțiuni ce însumează 1,5 km, DJ-uri afectate — 37 pe porțiuni ce însumează 88,7 km, DC-uri afectate — 39 pe porțiuni ce însumează 239 km, poduri distruse — nouă, podețe distruse — 53, podețe afectate — 242, rețele de alimentare cu apă — 25,7 respectiv 125 de km, rețele de telefonie — 1,2 km, terenuri inundate — 17.015 hectare, din care arabile 11.869 hectare, fânețe — 1.813 hectare, curți, grădini — 3.333 hectare, diguri distruse — 17,3 km, diguri afectate — 68,72 km”, a spus Oprea.

Guvernul va aloca în ședința de joi câte 12 milioane de lei administrațiilor din județele Gorj, Vâlcea și Argeș pentru acoperirea cheltuielilor de urgență pe care le implică intervenția la inundații și pentru înlăturarea efectelor acestora, potrivit premierului Victor Ponta.

„Mâine (joi – nr.) în ședința de Guvern, am amânat-o de astăzi, ca să vedem care sunt primele urgențe. Pentru cele trei județe care deja s-au confruntat cu mari probleme — Gorj, Vâlcea și Argeș — o să alocăm câte 12 milioane de lei pentru cheltuielile urgente”, a declarat Ponta, la Comandamentul pentru situații de urgență.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.