25 de ani de la înființarea Universității Valahia, sărbătoriţi printr-un cros

Sute de studenți și-au dat astăzi întâlnire în parcul Chindia pentru a participa la crosul dedicat Zilei Olimpice. Evenimentul organizat de asist.univ.dr Gabriel Cucui și asist. univ. drd. Silviu Badea, dar și cu sprijinul Jandarmerei Române și al Crucii Roșii susține valorile olimpice, dar și activitatea sportivă. Cursa Olimpică, ce a marcat și cei 25 de ani de la înființarea Universității, a reprezentat un cadru propice pentru descoperirea noilor talente în domeniul sportiv. Startul cursei s-a dat la ora 9.00 la intrarea în parc, unde sute de fete și băieți au luat startul pentru a alerga pe bulevardul parcului până la linia de sosire amplasată în dreptul foișorului.

La categoria fete, prima care a trecut linia de sosire a fost Luminița Lipioașcă, componentă a lotului feminin de handbal a Univerisității “Valahia” Târgoviște, dar și golghetera echipei târgoviștene de futsal. Pe locul doi s-a clasat Gheorghe Bianca Ana Maria, studentă la Facultatea de Litere Valahia din Târgoviște. Locul trei a fost ocupat de Bobeică Daniela, în vârstă de 40 de ani, instructor de aerobic și asistent medical. Pentru Daniela sportul reprezintă un stil de viață, dar și un mod prin care colaborează cu copiii. Locul 3 reprezintă pentru Daniela o mare realizare, având în vedere că este pentru prima oară când participă la un astfel de cros.

La categoria băieți, câștigătorul locului 1 a fost Stoean Cristian, tânăr atlet pentru care sportul reprezintă un stil de viață. În spatele realizărilor sale stau multă muncă și efort maxim depus la antrenamente. Pentru Cristian, ocuparea locului 1 în clasament îi dezvoltă mai multă încredere în forțele sale.

Pe locul doi s-a clasat Marin Andrei Silviu, student la Facultatea de Educație Fizică și Sport Valahia și membru al Federației Române de Atletism. Tânărul este pasionat de sport și practică atletism de mai bine de 7 ani.

Locul 3 a fost ocupat de Kișș Mihăiță, student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Valahia.

La sfârșitul competiției a avut loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia participanții și câștigătorii au fost răsplătiți cu premii constând în tricouri, diplome, medalii, insigne, cărți, dar și fanioane. Crucea Roșie și Jandarmeria Română au primit felicitări si au fost premiați pentru implicarea și participarea la eveniment.

Text: Elena Alina Popa

Fotografii: Raul Andrei

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.