4 gogoşi uriaşe ale lui Traian Băsescu

Vineri seara, la două ore după ce a aflat rezultatul votului din Parlament, Traian Băsescu a susţinut o conferinţă de presă. Am reţinut, printre altele, afirmaţia că nu a minţit niciodată. Demontăm această minciună doar cu câteva exemple notorii.

Băsescu: nu am minţit niciodată

 De la pupitrul oficial al Administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu a făcut vineri seara următoarea afirmaţie: „Ţineţi cont de un lucru: dacă eu am avut un oarecare, poate spun puţin, sunt prea modest, dacă am avut respect pentru mine însumi, dincolo de faptul că nu am minţit niciodată şi … sau niciodată cu intenţie, uneori ai informaţie proastă. Se întâmplă, mi s-a întâmplat, dar nu am minţit niciodată” (atragem atenţia că am preluat ad-literam exprimarea preşedintelui suspendat – n.a.). Lucrurile, după cum se ştie, nu stau deloc aşa. Pentru reîmprospătarea memoriei lui Traian Băsescu, apelăm la câteva din minciunile spuse de-a lungul anilor.

 Gogoşi „marca” Traian Băsescu

 19 aprilie 2007. Dacă voi fi suspendat de Parlament, demisionez în 5 minute

Nu credem că mai trebuie să dăm vreo explicaţie care să demonstreze contrariul acestei afirmaţii.

 19 mai 2007.Vă propun ca (…) o dată la 3 luni să ne vedem în Piaţa Universităţii, în ultima sâmbătă de la fiecare a treia lună, la ora 17,00, pentru raportul preşedintelui în faţa românilor” (Declaraţie făcută în Piaţa Universităţii după exit-poll-ul referendumului pentru demitere – n.a.). Din 19 mai 2007, Traian Băsescu nu a mai pus piciorul în Piaţa Universităţii.

 8 decembrie 2010. Soţia mea a fost neintegrată în câmpul muncii trei luni. La ambii copii. Deci, nu am avut întotdeauna în România 24 de luni de ieşire din câmpul muncii”.

(Declaraţie făcută în emisiunea Prim-plan la TVR 1, subiectul fiind modificările aduse de către guvernul Boc în regimul concediului maternat. Cu aceiaşi ocazie, reamintim, Traian Băsescu a lansat expresia, Toată ţara asta a devenit o ţară de mămicuţe şi bebeluşi”)

În 1995, în publicaţia Ochiul Soacrei, în cadrul unui interviu, dna Maria Basescu afirma: De 15 ani sunt casnică. (…) Am stat foarte mult singură. E adevarat, la început am încercat să dau fetiţa la creşă, dar nu se adapta. Era mereu bolnavă şi nu manca. Aşa că am rămas acasă. Singură”. (Menţionăm că Elena Băsescu avea în 1995 exact 15 ani – deci sigur, de când s-a născut şi până a împlinit 15 ani, dna Elena Băsescu nu s-a aflat „în câmpul muncii”. Nu se cunosc informaţii în ceea ce priveşte concediul post natal pentru Ioana Băsescu. Aceasta avea în 1995 vârsta de 18 ani.)

 29 septembrie 2011. În 1989, în vistieria ţării se aflau 296,5 tone de aur. Acum mai sunt 103 tone. Să-i întrebăm pe toţi care au fost la guvernare, să-l întrebăm pe domnul Mugur Isărescu, unde sunt 193,5 tone de aur? Pot să vă spun eu că s-au vândut! S-au vândut casă se dea pensii şi salarii!(Afirmaţie făcută la Roşia Montană într-o discuţie cu săteni, contestatari ai proiectului RMGC) Tot cu această ocazie, Traian Băsescu a mai afirmat: „În perioada următoare, o să mă ocup şi de desecretizare” (a contractului RMGC – n.a.)

După numai o oră de la aceste afirmaţii, într-o intervenţie la Realitatea TV, consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu a precizat: „După 1989 şi până acum, România nu a vândut un gram de aur”. (Cât despre desecretizarea contractului, nici până în ziua de astăzi acesta nu a fost dat publicităţii – n.a.).


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.