40 de turiști, izolați în Parâng

Mai multe persoane au ramas izolate în Munții Parâng. Un turist a sunat la numărul de urgență 112 pentru a cere ajutor. Din primele informații, ar fi vorba despre 40 de turiști care se întorceau de pe munte către cabana unde erau cazați.

Turiștii rătăciți au trasnsmis repere la 112, însă vremea face dificila căutarea lor. O echipă de salvamontiști (4 salvamontiști și 2 jandarmi) a plecat în căutarea turiștilor.

Turiștii au plecat pe un traseu spre Vârful Carja, însă nu au anunțat că pleacă. La aceasta ora ninge și este viscol în zona de creastă din Parâng.

Autoritățile spun că turșitii sunt localizați și nu este necesar ca aceștia să părăsească zona respectivă. Salvamontiștii nu recomandă asemenea trasee în această perioadă și, în special, nu recomandă parcurgerea lor de către un număr atât de mare de persoane în același timp.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.