50 de imigranţi morți într-un camion în Austria, alți 51 asfixiați pe Mediterana

În Austria au fost descoperite cadavrele a 50 de imigranți. Se aflau într-un camion și cel mai probabil nenorociții au murit prin sufocare. Descoperirea macabră a avut loc când Angela Merkel și lideri ai statelor din Balcani se află la Viena pentru a discuta despre modalitățile de gestionare a valului de imigranți.

Camionul se afla într-o parcare de pe autostradă, în statul Burgenland, a precizat poliția austriacă. ”Din nefericire am descoperit mulți morți acolo”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Informația din Austria vine la scurt timp după ce un vas al pazei de coasta suedeze care opera în Marea Mediterană a descoperit 51 de imigranți morți într-o abmarcațiune ce venea din Libia. Victimele se aflau în zona sălii motoarelor pe un mic vas de pescuit arhiplin. Sunt cei care nu au putut plăti mai mult rețelei de traficanți. Paza de coastă italiană presupune că au murit asfixiați din cauza lipsei de aer și a gazelor de eșapament.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.