7 întrebări pentru Traian Băsescu

Traian Băsescu vrea să scoată STS basma curată pentru modul în care a acţionat după accidentul din Apuseni. Este mai uşor de localizat un fugar în Kenya decât un avion căzut în Apuseni. Să nu ştie Traian Băsescu că şi militarii sunt demişi.

7 întrebări pentru Traian Băsescu

  1. Pe 23 martie 2012, preşedintele Traian Băsescu, declara triumfal: „Vă pot spune că Boldea este perfect localizat, în orice moment se poate declanşa operaţiunea de reţinere a lui” (Fostul deputat Mihail Boldea, urmărit penal, plecase din ţară şi se afla în Kenya – n.a.). Care a fost instituţia care l-a localizat pe Boldea?
  2. Cum a fost localizat Mihai Boldea în Kenya? A utilizat doar telefoane fixe?
  3. Dacă Traian Băsescu spune adevărul (personal nu cred – n.a.) că STS nu are tehnică pentru localizarea/identificarea telefoanelor mobile, ci doar pentru localizarea telefoanelor fixe, de ce mai este bugetat cu sume foarte mari acest serviciu, ţinând cont de faptul că în România telefonia fixă mai este utilizată doar în proporţie de 10%?
  4. Traian Băsescu a afirmat în declaraţia de presă de la Palatul Cotroceni: „În ceea ce priveşte directorul Opriş, el nu este om politic. Nu poţi să îl tratezi ca pe om politic care poate fi schimbat ca să dea bine.Şi el (…) a făcut o carieră militară şi nu îmi pot permite să îmi bat joc de el”. De când un militar nu poate fi demis? Pentru ce mai există atunci tribunalele militare, inclusiv Curtea Marţială? De trecerea în rezervă a militarilor pentru erori s-a auzit la Palatul Cotroceni?
  5. Care este legătura între cazul „Hayssam” şi tragedia din Apuseni? De ce a dat Traian Băsescu acest exemplu?
  6. Fuga lui Hayssam este considerată de Traian Băsescu un eşec?
  7. Cum puteau instalaţiile radar să localizeze avionul, din moment ce ultimii km au fost parcurşi sub plafonul de acţiune a radarului?
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.