7 tehnologii uimitoare până în 2030

Reprezentările viitorului de la Hollywood sunt, de obicei, destul de exagerate: mașinile zburătoare din „Blade Runner“ sau plăcile aviatice din „Back to the future II“. Echipa de la Forumul Internațional Economic a realizat un studiu cu ajutorul a peste 800 de experți în domeniu, pentru a afla exact cum va arăta lumea din viitor. Astfel, ei au realizat un top al celor 7 cele mai incredibile tehnologii pe care le vom vedea în jurul nostru până în 2030, notează businessinsider.com.

  • Roboți industriali. Aceștia sunt deja prezenți în industriile producătoare de mașini, de mobilă și nu numai. În viitorul apropiat, roboții vor lua locul muncii făcute de om, precum cea de farmacist. Experții preconizează că această schimbare se va petrece până în anul 2021.
  • Senzori. Internetul este o rețea aflată în plină expansiune și este prezent zilnic în viața noastră. În viitor, acesta va fi o componentă activă în îmbrăcămintea pe care o purtăm și chiar pe trotuarul pe care mergem. Până în 2022, un trilion de senzori vor fi conectați la rețeaua de Internet.
  • Medicină. Imprimarea 3D a revoluționat deja industria medicală. Această tehnologie a fost deja folosită pentru a înlocui o parte a cutiei toracice, însă până în anul 2024 aceasta putea fi folosită și pentru transplantul de organe.
  • Internet. În cadrul acestui studiu, 79% din participanți sunt de părere că Internetul va deveni un drept fundamental până în 2024.
  • Telefonie mobilă. Componentele electronice vor continua să crească în potențial și să scadă în dimensiune. Astfel, 80 % din experții implicați în acest studiu cred că până în 2024 oamenii vor intra în posesia telefoanelor mobile implantabile. Mai exact, în loc să comunice pe cale orală, utilizatorii vor putea să își transmită gândurile cu ajutorul undelor cerebrale.
  • Automobile. În prezent există numeroase aplicații care le permit utilizatorilor să găsească cel mai scurt drum, cea mai apropiată benzinărie sau să cheme un taxi în doi timpi și trei mișcări. Acestea le-au schimbat deja perspectiva proprietarilor de automobile. Astfel, până în 2026, aplicațiile vor fi din ce în ce mai prezente în viața conducătorilor auto, sunt de părere experții.
  • Inteligența artificială. Roboții sunt capabili să învețe din greșelile trecutului și să automatizeze deciziile dificile bazându-se pe date complexe. Experții sunt de părere că inteligența artificială va fi prezentă în fiecare companie, până în anul 2026.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.