9 mai 1877-1945-2013

Joi 9 mai 2013, Radio România Actualităţi a reamintit de dimineaţă (către ora 830) evenimentele principale pe care le aniversăm în această zi: independenţa naţională (1877), victoria în Europa (1945) şi ziua Europei.

A urmat un lung comentariu de circa 4-5 minute. Despre ce credeţi? Despre Ziua Europei! Atât.

Nimic despre 1877-1878 şi nici despre participarea României la al Doilea Război Mondial, măcar despre etapa august 1944-mai 1945 pentru restabilirea hotarului de vest al ţării.

*

Scăpare din vedere?

Pare mai curând linia politico-culturală din ultimii ani.

Ar fi interesant de aflat cum a fost comentată (directivă oficială) ziua de 9 mai în şcolile generale şi în licee.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dinu C. Giurescu 26 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.