Băsescu şi Oprea, la dezvelirea Monumentului Eroilor militari căzuţi la datorie

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni, alături de ministrul Apărării Gabriel Oprea şi de alţi reprezentanţi ai Armatei Române, la ceremonia militară şi religioasă pentru dezvelirea Monumentului închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie.

Şeful statului a asistat la ceremonialul religios, după care a depus o coroană de flori, având mesajul „Glorie eroilor patriei; Preşedintele României, Traian Băsescu”.

De asemenea, şeful statului a oferit gradele de general şi amiral unor colonei. Astfel, el a oferit gradul de general de brigadă – cu o stea colonelui Nicolae-Ionel Ciucă, colonelui Dan-Florin Grecu, colonelului Petrică-Lucian Foca, gradul de general de flotilă aeriană – cu o stea comandorului Laurian Anastasof şi gradul de contraamiral de flotilă – cu o stea comandorului Alexandru Mîrşu.

Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în Parcul Tineretului, în faţa Palatului Copiilor, a fost realizat prin contribuţia ministrului Gabriel Oprea şi a Primăriei Sectorului 4 al Capitalei, aşa cum scrie pe o plăcuţă aflată pe monument.

La eveniment au mai participat, printre alţii, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, cel al Sectorului 2, Neculai Onţanu, preşedintele Asociaţiei de Război, Marin Dragnea, precum şi ataşaţi militari.

La finalul ceremoniei, Traian Băsescu a plecat în aceeaşi maşină cu ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.