Draftul scrisorii către FMI pe care Emil Boc o va trimite semnată în luna iunie

În zadar se chinuie aparatul de propagandă guvernamentală să mascheze veştile rele care ies la iveală din noua scrisoare de intenţie a guvernului către FMI. Chestiunile cele mai îngrijorătoare care apar în draftul de scrisoare de intenţie sunt cele referitoare la traiul de zi cu zi al românilor.

Chiar în deschiderea scrisorii guvernului către FMI apare recunoaşterea în clar a faptului că inflaţia a crescut îngrijorător de mult, „dublată de creşterea rapidă a preţurilor la alimente şi la energie”. Mai mult, guvernanţii spun că se aşteaptă la creşteri şi mai mari ale inflaţiei.

Însă partea cea mai rea pentru populaţie apare în capitolul intitulat „Politica Fiscală”, în care se specifică următoarele măsuri pe care guvernul Boc-Ciomu are de gând să le ia. Astfel, guvernanţii îşi iau angajamentul în acest capitol că vor continua „reforma în sănătate” (mai pe româneşte spus, vor închide şi alte spitale), că vor efectua şi alte reduceri de „personal din sectorul public” şi că vor elimina şi subvenţiile la căldură, păstrându-le, spun ei, doar „pentru cele mai defavorizate categorii sociale”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.