Metrorex face angajări

Metrorex va angaja în acest an 180 de persoane, ca urmare a deschiderii liniei 1 Mai-Parc Bazilescu, astfel că bugetul actualizat de venituri şi cheltuieli prevede creşterea cu 3,4% a cheltuielilor cu personalul faţă de nivelul aprobat iniţial de Guvern, la 279,11 milioane lei.

„Bugetul de venituri şi cheltuieli a fost actualizat prin suplimentarea numărului de personal şi a fondului de salarii aferent cu 180 salariaţi începând cu luna aprilie 2011, ca urmare a dării în exploatare în prima parte a anului 2011 a două noi capacităţi de transport prin extinderea reţelei actuale de metrou pe Magistrala IV cu tronsonul 1 Mai-Parc Bazilescu în lungime de 2,6 km cale dublă şi două staţii noi de metrou, Pajura şi Parc Bazilescu”, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de HG, elaborat de Ministerul Transporturilor, potrivit Mediafax.

Potrivit celor mai recente declaraţii ale ministrului Transporturilor, Anca Boagiu Boagiu, staţiile Pajura şi Parc Bazilescu (de pe Magistrala 4 Gara de Nord-Laminorul) vor fi deschise la 30 iunie.

Numărul angajaţilor va creşte de la 4.255 de salariaţi la 4.435. Câştigul mediu lunar va rămâne neschimbat, la 3.776 lei. Guvernul a aprobat în luna februarie bugetul Metrorex pe 2011 în forma iniţială, iar acesta a fost publicat în Monitorul Oficial la 4 martie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.