Viitor de aur PDL are
Şeful tineretului pedelist din Botoşani, judecat pentru trafic de persoane
 

Şeful tineretului pedelist din Botoşani, judecat pentru trafic de persoane
Marian Verenciuc, un tânăr peşte portocaliu, a ajuns în plasa procurorilor

Marian Verenciuc, președinte al Organizației de Tineret PDL Botoșani și secretar executiv al filialei județene PDL Botoșani, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Iaşi pentru că ar fi racolat fete şi le-ar fi trimis în Grecia să se prostitueze. Verenciuc este unul din pupilii vicepreședintelui PDL Gheorghe Flutur, dar și omul de încredere al primarului din Botoșani, Cătălin Flutur, vărul baronului pedelist din Suceava. Tânărul pedelist a fost la un moment dat și președinte al Organizației Naționale de Tineret a PLD, defunctul partiduleț-apendice născut de Stolojan.

Procurorii spun că, în perioada 2004-2006, Marian Verenciuc împreună cu Sergio Buga, prieten și complice al tânărului lider PDL, au racolat mai multe fete din Iaşi şi Botoşani şi le-au trimis în Grecia la fratele vitreg a lui Verenciuc. "Inculpatul Verenciuc Marian a racolat prin înşelăciune sau prin promisiuni false, direct sau prin interpuşi, mai multe persoane de sex feminin, în scopul transferării lor în Grecia, către fratele vitreg a inculpatului, Grigoraş Cristinel, pentru a fi exploatate în folosul lor prin practicarea prostituţiei sau prin executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forţat şi cu încălcarea normelor legale", se precizează în rechizitoriu.

Potrivit procurorilor, Verenciuc racola fete din judeţul Botoşani, le ducea în cluburi, le plătea consumaţia şi întreţinea relaţii sexuale cu ele. Apoi le propunea să lucreze în Grecia ca baby-sitter. Sergio Buga, prietenul și complicele pedelistului, îl ajuta pe Verenciuc să racoleze tinere şi din Iaşi. "Inculpatul Verenciuc Marian îl recompensa pe învinuitul Buga Sergio, precum şi pe alte persoane, care îl ajutau în activitatea de racolare a victimelor, cu diferite sume de bani sau obiecte, pentru fiecare victimă pe care aceştia o convingeau să plece în Grecia", menţionează procurorii în rechizitoriu.

Verenciuc le cumpăra haine fetelor, le ducea la coafor şi le plătea transportul, acestea trebuind să-i restituie banii ulterior. Fetele ajungeau în Grecia, la fratele tânărului pedelist, care le obliga să se prostitueze în diferite locaţii. Conform rechizitoriului, Cristinel Grigoraş, fratele lui Verenciuc, le lua actele fetelor, le bătea şi chiar le viola, dacă acestea refuzau să întreţină relaţii sexuale cu dieferite persoane.

Jumătate din banii câştigaţi de tinere au ajuns în buzunarele lui Grigoraş, fratele vitreg al pedelistului. Numai de pe urma a două tinere, bărbatul ar fi câştigat aproximativ 77.000 de euro. O parte din bani au ajuns şi la Verenciuc, mai susțin procurorii în rechizitoriu.

În faţa anchetatorilor, Marian Verenciuc, preşedintele Organizaţiei de Tineret al PDL Botoşani, nu şi-a recunoscut faptele. Procurorii l-au trimis pe Verenciuc şi pe pe complicele său Buga, în judecată pentru trafic de persoane, iar pentru Grigoraş - fratele vitreg al pedelistului, dosarul s-a disjuns.

Verenciuc: "Portocaliu e culoarea inteligenței"

Marian Verenciuc, omul verilor Gheorghe și Cătălin Flutur, a mai fost în centrul unui scandal, chiar în toamna trecută, atunci când presa din Botoșani a scos la iveală un matrapazlâc tipic pedelist.

Ziarul Botoșăneanul a dezvăluit, la sfârșitul lunii septembrie, faptul că HMV Group Construct SRL, firma pedelistului Marian Verenciuc, o societate de apartament, cu numai şapte angajaţi, a primit peste 60.000 RON de la SC Termica SA, pentru a moderniza, chipurile, clădirea administrativă a termoficării botoşănene. Însă, modernizarea în viziunea lui Verenciuc și a celor care îl protejează, a însemnat doar vopsirea imobilului Termica SA în ... portocaliu!

Chestionat de ziariștii din Botoșani în legătură cu modul în care a primit lucrarea de așa-zisă modernizare a clădirii Termica SA, dar și cu alegerea culorii PDL pentru vopsirea imobilului cu pricina, Verenciuc a dat un răspuns sfidător, așa cum le stă în fire tuturor căpeteniilor partidului-stat: "N-aş lansa discuţia aceasta în contextul actual, sunt multe probleme, mult mai importante. Societatea mea a primit o invitaţie de a participa lucrarea de la Termica şi a contat experienţa în lucrări similare. De ce mă întrebați cum s-a ajuns însă la această culoare pentru clădire?! Culoarea a fost cea mai ieftină. Probabil asta era în stoc... Și oricum, din câte ştiu eu, portocaliu este culoarea inteligenţei", afirma în 27 septembrie 2010, şeful tineretului PDL Botoşani.

UPDATE: Bani publici pentru firma lui Verenciuc

HMV Group Construct SRL, firma de construcţii a lui Marian Verenciuc, şeful Organizaţiei de Tineret PDL Botoşani, a mai beneficiat şi de alte contracte pe bani publici, nu doar de cel de la Termica SA Botoşani.

În data de 30.10.2009, Primăria Botoşani, condusă de primarul pedelist Cătălin Flutur, a atribuit societăţii HMV Group Construct SRL un contract în valoare de 159.418 lei, fără TVA, pentru lucrări suplimentare de reamenajare la poligonul redus de artilerie.

Anunţul de atribuire a acestui contract a fost publicat pe SEAP în data de 24.11.2009, având numărul de înregistrare 72798. Tot din acest anunţ de atribuire am mai putut afla că Primăria Botoşani a finanţat contractul din fonduri de la bugetul local (adică din buzunarul botoşănenilor), că nu a organizat licitaţie electronică pentru acest contract şi că firma lui Verenciuc a fost singura firmă care a depus ofertă.

În regimul Băsescu, nimic nu e mai firesc decât acordarea de contracte pe bani publici, cu dedicaţie pentru firma lui Marian Verenciuc, liderul tineretului PDL din Botoşani, un tânăr merituos, un adevărat urmaş al lui Traian. Acum ce mai contează că e trimis în judecată pentru un "mic" trafic de persoane?!

Accesări: 2807
Cristina Horvat
Publicat Joi, 13 ianuarie 2011

 
mail  print  Yahoo!  twitter  Facebook
Voteaza articolul
[DA]
[NU]
+10
16 Voturi

 

Alte articole scrise de Cristina Horvat:
 Alte articole din categorie:


 
Comentarii

AAA
15:49:58, 17 Jan 2011 15
Bine ca are psd mare viitor cu ana .Baremi PDL da la mecla nu ia ca psd
ContraPro
0
 
PANA CAND ???
23:24:15, 13 Jan 2011 14
MULTUMITA GUVERNULUI MAFIOT DE LA COTROCENI ,ROMANIA A DEVENIT MEXIC-UL E.U .!!!
ContraPro
+12
 
XXX
22:53:58, 13 Jan 2011 13
Bravo PDL... scoate-ti valorile la vedere.. toti astia cu sange in instalatie, dupa cum spun primarii vostri.
ContraPro
+11
 
DANIELITO
22:31:48, 13 Jan 2011 12
Cand am spus ca sunt unpartid de fufe si de betivi, multa lume s-a suparat. PDL = o adunatura de rapandule, pesti , betivi, spagari, oportunisti, inselatori, scelerati, si slugoi.
ContraPro
+8
 
VASILE VOICULESCU
22:11:21, 13 Jan 2011 11
UCIDETI PEDELISTII. ESTE SINGURA CALE DE SUPRAVIETUIRE.
ContraPro
+8
 
1 2 3

2000
Sunt de acord cu termenii si conditiile Cotidianul.ro: Cotidianul.ro militeaza pentru exprimare civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.