A ajuns din curiozitate pe site-ul Balenei Albastre…

O fată de 13 ani din Timişoara a ajuns din curiozitate pe site-ul rusesc al Balenei Albastre. Deși s-a retras repede când i s-a cerut să se scrijelească cu lamă, rușii i-au aflat imediat numărul de telefon și datele personale, începând să o hărțuiască, relatează Digi24.

La 13 ani, Maria a ajuns întâmplător pe siteul jocului care a provocat peste 130 de decese în Rusia.

„Am intrat pe site, un fel de facebook rusesc, unde acolo îți spune să vorbești cu un administrator și te pune să îți scrii pe mână cu lama „F57″ și dup-aia intri în joc la ei. Când am văzut că începe cu din astea am ieșit de acolo și în momentul acela m-au sunat.”

Așa a început teroarea. Maria a accesat jocul de pe telefon, fără să ofere vreun număr de contact. Chiar și așa, administratorii jocului i-au aflat imediat identitatea și au început să o hărțuiască cu mesaje de amenințare. A fost momentul în care adolescenta a înţeles că jocul nu mai e joc și le-a cerut ajutor părinților.

Mama adolescentei susține că rușii puteau să monitorizeze tot ce se întâmplă în încăperea în care era telefonul și să vadă efectiv. Prin urmare, familia a resetat mobilul și a schimbat cartela, numai că liniştea nu a durat mai mult de câteva ore!

De mai bine de o săptămână, de când părinţii au predat telefonul poliţiei, mesajele au încetat. Dacă Maria pare că a scăpat din ghearele Balenei Albastre, are alți colegi care nu au abandonat jocul. Adolescenta, foarte speriată de întâmplare încă doarme cu lumina aprinsă și face terapie pentru a-și reveni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.