Ministru: Avem acum 19 nume de români dispăruți

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, aflată în Italia, în zona afectată de cutremur, a declarat pentru Digi24 că în prezent sunt 19 români dați dispăruți.

„Au mai apărut informaţii din partea familiilor care nu reuşesc să-i localizeze pe cei apropiaţi. Avem acum 19 nume, nu toţi sunt neapărat din zona direct afectată. Lucrăm în continuare la localizarea celor dispăruţi. Am avut şi o veste bună. Aveam pe listă o familie de cinci persoane pe care nu puteam să-i localizăm. Avem confirmarea că sunt bine, sănătoşi cu toţii, sunt teferi, acasă, la Cluj”, a spus ministrul.

Ministerul Afacerilor Externe preciza sâmbătă seara că mai sunt dați dispăruți 14 români în urma cutremurului. Astfel, MAE anunța într-o informare că numărul celor decedați a ajuns la unsprezece, iar al celor dispăruți la 14.

„În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români declaraţi dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este, în acest moment, de 14 persoane. Trei persoane, care figurau inițial ca fiind dispărute, au fost identificate și sunt în viaţă. Doar una dintre aceste persoane este în prezent internată într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind stabilă”, menționa ministerul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.