A dat jobul de la Facebook pe învățătură

Robert Cezar Matei este românul care a primit în primele luni de existență a companiei Facebook oferta de a se alătura echipei, care pe atunci era formată doar din câțiva angajați, scrie go4it.ro.

La prima vedere, această decizie pare absurdă, însă motivul lui Robert a fost unul întemeiat. A decis să își continue studiile la Universitatea Stanford din California și a refuzat oferta lui Mark Zuckerberg de a face parte din echipă.

Matei a refuzat o ofertă și din partea companiei de plăți Square, însă cea mai mare șansă a avut-o la Instagram. A fost cel de-al doilea inginer pe care compania a vrut să-l angajeze. Românul a colaborat o vreme cu echipa de la Instagram, rețeaua de socializare centrată în jurul imaginilor, însă a plecat după ce a luat decizia de a lucra la Quora, un site în care utilizatorii pun întrebări și primesc răspunsuri de la alte persoane.
Gigantul Facebook a cumpărat Instagram în anul 2012, pentru suma de un miliard de dolari, iar în aprilie 2017 platforma de socializare a depășit pragul de 700 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

Astfel, majoritatea angajaților, care au luat decizia de a colabora cu aceste companii încă de la început, sunt în prezent milionari în dolari, deoarece acțiunile deținute de organizațiile respective, primite ca bonus, valorează extrem de mult. Business Insider a publicat o listă a persoanelor care au ratat șanse asemănătoare, iar românul Robert Cezar Matei a fost inclus pe listă.

  • Amanda Wixted. Ar fi putut fi primul angajat al rețelei Instagram, dar a vrut să lucreze pentru dezvoltatorul de jocuri video mobile Zynga.
  • Ali Fedotowsky. A părăsit echipa Facebook pentru a apărea în show-ul „The Bachelorette/Burlăcița“, de la postul american ABC.
  • Joe Green. A fost colegul de cameră al lui Mark Zuckerberg la Harvard și a decis să nu se alăture echipei Facebook.
  • Joe Jackson. A ales un Internship la banca JP Morgan, în locul ofertei de a se alătura echipei Facebook, încă din primele zile ale existenței acesteia.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.