A doua mare bombă la Wimbledon

Nu vom avea meci fratricid în turul II. Simona Halep iese afară după primul tur. Monica Niculescu s-a chinuit cu o jucătoare slabă. Retro Wimbledon. Mitu a pierdut categoric.


Bomba zilei cu Halep în prim plan

Monica Niculescu (#46) – Monica Puig (#91-Puerto Rico) 5-7, 6-3, 6-1

Jana Cepelova (#106-Swk) – Simona Halep (#3) 5-7. 6-4, 6-3

Olga Govortsova (# 122 WTA – Belarus) – Andreea Mitu (#70) 6-1, 6-1

Monica Niculescu ne-a produs, timp de un set şi jumătate emoţii enorme. Nu a jucat nimic în faţa unei sportive care a pierdut în lunile mai şi iunie, 7 din ultimele 8 partide jucate. Monica Puig în acest an doar în trei turnee relativ minore a reuşit să treacă de turul II. Ei bine, în faţa unui astfel de adversar, Monica Niculescu, totuşi o jucătoare cu multă experienţă a fost la un pas să piardă. În primul set, pe propriul serviciu, la scorul de 5-4, Monica Niculescu a avut minge de set, dar nu a fructificat-o, a pierdut game-ul şi pe următoarele două, ultimul pe serviciul ei. Setul secund se merge cap la cap până la scorul de 3-3, după care în sfârşit Niculescu are o revenire şi câştigă 3 game-uri la rând, şi setul. În decisiv, Niculescu este dezlănţuită şi conduce cu un categoric 5-0, şi închide setul şi meciul la cu 6-1. Sincer, nu am mai vrea să o vedem pe Niculescu jucând astfel, pentru că dacă ar fi avut în faţă o jucătoare ceva, ceva mai valoroasă, ar fi pierdut, după un început slab.

Pentru a doua oară în cariera ei de când este jucătoare în top 10, Simona Halep pierde la o jucătoare aflată dincolo de locul 100 în clasamentul WTA. Şi tot pentru a doua oară, dar în întreaga ei carieră, Jana Cepelova câştigă la o jucătoare din top 10. Anul trecut Cepelova a învins-o pe Serena Williams, este adevărat într-un turneu unde americanca a venit doar să onoreze o invitaţie şi a ridica valoarea competiţiei. Acum a trecut într-un turneu de Grand Slam de numărul 3 mondial şi a dat lovitura carierei. Simona Halep a început poticnit meciul. S-a văzut clar că nu este în deplinătatea puterilor ei fizice. Cu chiu cu vai a dus primul set la scorul de 6-5, după care a cerut intervenţia medicului. După 10 minute de întrerupere, jocul se reia şi Simona Halep îşi adjudecă serviciul şi câştigă primul set. În setul secund Halep joacă cu dureri la picior (i s-a desprins o unghie), în timp ce adversara ei dă totul din ea şi reuşeşte să-şi egaleze situaţia pe tabela de marcaj, scor 6-4, într-un set în care Halep şi-a pierdut de două ori serviciul faţă de doar două pierderi a serviciului în cazul adversarei. Debutul setului decisiv reprezintă o repetare a debutului setului doi: Halep face break, dar Cepelova revine cu un re-break şi îşi face cu uşurinţă propriul serviciu. Românca este de nerecunoscut, pierde următoarele două game-uri şi la 1-4 meciul este jucat. Setul se termină cu 6-3 în favoarea jucătoarei din Slovacia. Rămâne de văzut acum dacă în turul II, Monica Niculescu va trece sau nu de Cepelova.

În ceea ce priveşte eliminarea Andreei Mitu, s-au confirmat temerile noastre. Mitu a jucat mult mai slab decât la Roland Garros, iar Olga Govortsova a avut de partea experienţa acumulată din perioada în care a fost jucătoare de top 50 şi a confirmat forma bună din ultima lună când a trecut de jucătoare mai bine cotate. Cu toate acestea, înfrângerea categorică este inexplicabilă. După înfângerile suferite de Halep şi Mitu, ne aşteptăm ca Simona să cadă pe locul 5, dacă Kvitova şi Wozniacki ajung în sferturi, iar Mitu să mai cadă 10 locuri în clasament.

Alte rezultate

  • Garbine Muguruza (#20-Esp) – Varvara Lepchenko (#40-SUA) 6-4, 6-1

  • Mirjana Lucic-Baroni (#54-Cro) – Yaroslava Shvedova (#79-Kaz) 7-5, 6-7, 7-5

  • Anastasia Pavlyuchenkova (#42-Rus) – Mona Barthel (#49-Ger) 6-7, 7-6, 6-2

  • Angelique Kerber (#10-Ger) – Carina Witthöft (#53-Ger) 6-0, 6-0

  • Casey Dellacqua (#61-Aus) – Tamira Paszek (#242-Aut) 6-2, 6-2

  • Elina Svitolina (#17-Ukr) – Misaki Doi (#94-Jpn) 3-6, 6-3, 6-2

  • Evgeniya Rodina (#101-Rus) – Laura Robson (WC-Gbr) 6-4, 6-4

  • Nara Kurumi (#57-Jpn) – Magda Linette (#97-Pol) 3-6, 6-3, 4-3 (retragere)

  • Petra Kvitova (#2-Cze) – Kiki Bertens (#108-Ned) 6-1, 6-0

  • Ajla Tomljanović #81-Aus) – Klára Koukalová (#100-Cze) 6-3, 6-4

  • Heather Watson (#59-Gbr) – Caroline Garcia (#33-Fra) 1-6, 6-3, 8-6

Retro Wimbledon

Meciurile maraton la simplu feminin

Evident, un meci de tenis feminin, care se dispută după regula cel mai bun din trei seturi nu poate concura la capitolul recorduri de durată cu un meci de tenis masculin care – la turneele de Grand Slam şi Cupa Dawis – se desfăşoară după regula cel mai bun din 5 seturi. Dar şi la feminin avem recorduri interesante privind durata partidelor şi a numărului de game-uri. Recordurile la Wimbledon au fost:

  • meciul cu durata cea mai mare:

Chanda Rubin (SUA) – Patricia Hy-Boulais (Can) 7-6, 6-7, 17-15

Partida a contat pentru turul II din 1995 şi a durat 3 ore şi 45 de minute.

  • meciul cu cele mai multe game-uri înainte de introducerea tie-break-ului

Alice Weiwers (Franţa) – Rita Anderson (SUA) 10-8, 12-14, 6-4

Partida a contat pentru turul II din anul 1948

  • meciul cu cele mai multe game-uri după introducerea tie-break-ului

Chanda Rubin (SUA) – Patricia Hy-Boulais (Can) 7-6, 6-7, 17-15

Top 3 cele mai lungi meciuri din istoria tenisului feminin

  1. Vicky Nelson (SUA) – Jean Hepner (SUA) 6-4, 7-6 [11-9]

Meciul a durat 6 ore şi 31 de minute şi s-a disputat în 1984, în turul I în cadrul turneului Central Fidelity Banks International care a avut loc în Richmond (SUA)

  1. Francesca Schiavone (Ita) – Svetlana Kuznetsova (Rus) 6-4, 1-6, 16-14

Meciul a durat 4 ore şi 44 min. şi s-a desfăşurat în 2011 în turul IV de la Australian Open.

  1. Barbora Záhlavová(Cze) – Regina Kulikova (Rus) 7-6[7/5], 6-7[10/12], 6-3

Meciul a durat 4 ore şi 19 secunde şi s-a jucat în 2010 în turul I la Australian Open.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.