A fost anunțat Trofeul Alexandrion – un premiu în bani pentru performanță în sport

În ultimele trei luni ale anului 2015, Fundația Alexandrion a propus organismelor de sport din România un parteneriat menit a se concretiza cu recompensarea perfomanțelor excepționale ale sportivilor din România.

Numai indecizia acestora a făcut ca proiectul să nu se poată cocretiza până acum, fapt pentru care Fundația Alexandrion inițiază pe cont propriu decernarea Trofelului Alexandrion, un trofeu menit a recompensa financiar și simbolistic performanțele deosebite obținute de sportivii români în fiecare an. În consecință, Fundatia Alexandrion va organiza, la mijlocul lunii februarie, prima gală a Trofeului Alexandrion, dedicată performanțelor obținute de sportivii români în anul 2015.

“Implicarea noastră în sport prin Fundația Alexandrion este deja tradițională. Susținem activ două echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion) și trei echipe de fotbal (FC Petrolul Ploiești, FC Universitatea Craiova și CSMS Iași) și nu vrem să ne oprim aici. Credem că este și rolul nostru, nu doar al statului, să sprijinim dezvoltarea mișcării sportive și ne dorim să fim alături de marii performeri români, cei care prin rezultatele lor reușesc să contribuie la promovarea imaginii României”, a declarat Nawaf Salameh, președintele Fundației Alexandrion.

Trofeele Alexandrion reprezintă un demers în premieră în România și face parte din strategia Fundației Alexandrion de a marca excelența și performanța în sport. În paralel, Fundația este unul dintre cei mai activi susținători ai culturii române, premiind, anual, personalități culturale consacrate sau aflate la început de carieră, prin cele două gale pe care le organizează – Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu și Gala Premiilor Matei Brâncoveanu.

“Suntem determinați să fim alături de cei care înțeleg, ca și noi, să facă performanță prin excelență, indiferent dacă este vorba despre cultură sau despre sport și ne bucurăm că, începând din acest an, vom putea decerna și trofeele de excelență sportivă”, a adăugat Nawaf Salameh.

***

Câteva informații despre Fundaţia Alexandrion:

Înfiinţată în anul 2003, Fundaţia Alexandrion şi-a pus amprenta în susţinerea constantă a artei, culturii şi sportului românesc. Sute de proiecte din aceste domenii, dar şi sponsorizări punctuale şi activităţi de într-ajutorare s-au concretizat cu sprijinul Fundaţiei. Printre aceste proiecte se numără refacerea unor lăcaşe de cult, lansări de cărţi, retipărirea, alături de Biserica Ortodoxă Română, a Bibliei de la Bucureşti, Premiile Constantin Brâncoveanu, sponsorizarea Olimpiadelor de la Atena, Beijing şi Londra, precum şi susţinerea mai multor echipe de handbal şi fotbal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dana Stegaru 1 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.