A fost aprobată ordonanţa împotriva pirateriei din transporturi

Guvernul a aprobat luni o ordonanță de urgenţă pentru combaterea pirateriei în transportul rutier de persoane, solicitată de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale. Ulterior, informaţia a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al guvernului, Ioana Muntean, care a susţinut că, prin noile reglementări, Executivul sprijină operatorii şi transportatorii "oneşti", care lucrează într-un cadru legal. Prin ordonanță, cei care prestează servicii de transport rutier fără autorizaţie vor fi sancţionaţi prin pierderea dreptului de utilizare a autovehiculului timp de şase luni, prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare împreună cu certificatul de înmatriculare.

De asemenea, celor care vor folosi pentru transportul public de persoane autoturisme cu 8+1 locuri fără a deţine autorizaţie de transport în regim de închiriere li se va suspenda dreptul de utilizare a autoturismului prin reţinerea de către poliţiştii rutieri a plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, aplicându-se şi sancţiunea contravenţională corespunzătoare.

Amenzi mari de la 10.000 lei la 15.000 lei vor primi instructorii auto fără autorizaţie sau cu aviz suspendat, anulat, retras ori expirat, iar taxiurile nu vor putea staţiona în altă localitate decât cea pentru care a fost emisă autorizaţia. Acum o lună, reprezentanţii Executivului şi cei ai Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi au semnat, la Guvern, un protocol pentru rezolvarea revendicărilor organizaţiei, transportatorii anunţând, după semnarea documentului, că renunţă la proteste pentru "o săptămână sau două". 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.