A fost identificat bărbatul care a amenințat cu moartea un ziarist

Poliția Capitalei a anunțat că a depistat bărbatul care a transmis un mesaj de amenințare, prin intermediul unei rețele de socializare, la adresa unui jurnalist de la Gazeta Sporturilor.

„În această dimineață, în urma investigațiilor efectuate de către polițiști, bărbatul care a postat mesajul a fost identificat și depistat, în prezent fiind audiat la sediul subunității. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare și pentru stabilirea situației de fapt. Bărbatul în cauză are 24 de ani și este din București”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că redacția Gazetei Sporturilor și un jurnalist al ei au primit amenințări cu moartea, ”gen Charlie Hebdo”, din partea unei persoane care pretinde că face parte din Peluza Cătălin Hâldan, dar care nu ar face parte din peluză.

„Amenințare cu moartea ”gen Charlie Hebdo” pentru redacția Gazetei și pentru un ziarist gsp!
Colegul meu Victor Vrânceanu a primit acum câteva minute un mesaj pe facebook în care se spune că ”Vei fi un Charlie Hebdo în variantă de soft mode. Știm la ce oră ajungi la muncă, știm unde stai…”.
Aceleași mesaje de amenințare, generale, au fost adresate și redacției”, a scris Tolontan pe rețeaua de socializare.

O plângerea a fost depusă sâmbătă, la Secția 8 Poliție, de către jurnalistul direct vizat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.