×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 04:54
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
500 de semnături dintr-un foc
A început campania de demitere a lui Firea

Până și voluntarii Asociației ”București fără ei” au fost surprinși de numărul mare de semnături pe care le-au strâns încă din prima zi. Peste 500 de oameni au semnat pentru demiterea primarului general, a celor de sector și a Consiliului General. Bucureștenii cer formulare pe care să le ducă la locul de muncă sau acasă pentru a ajuta la strângerea celor 450.000 de semnături necesare organizării referendumului de demitere a Gabrielei Firea.

”Unde semnez?” este prima prima întrebare pe care o pun oamenii când se întâlnesc cu voluntarii Asociației ”București fără ei”. George Epurescu, președintele asociației, a relatat pentru Cotidianul că, la primele ore ale dimineții de miercuri, 7 iunie 2017, când a început strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarilor Capitalei, cei mai mulți au fost oameni în vârstă. ”Se făcuse coadă, dar oamenii așteptau răbdători. Ne-au spus că e singura coadă unde stau de plăcere. Faptul că Primăria Capitalei nu ne-a aprobat instalarea cortului i-a iritat pe mulți. Tupeul lui Firea enervează, pentru că seamănă cu ce era înainte de 1989. Oamenii sunt indignați de sfidarea primarilor și a consilierilor, că nu au făcut nimic din ce au promis”, ne-a spus George Epurescu. Problemele bucureștenilor din toate sectoarele sunt șobolanii și mizeria din oraș. ”Dacă stai de vorbă cu cineva și îți lași geanta pe marginea jardinierei, pleci cu șobolanul acasă”, spun oamenii. Bucureștenii constată că, după un an de mandat, niciun primar nu a realizat nimic din ceea ce a promis, că viața lor este mai grea decât înainte de venirea primarilor PSD.

Jandarmii au cerut aprobarea șefilor

Voluntarii care strângeau semnăturile se așteptau să fie goniți sau asaltați de Poliția Locală, aflată în subordinea primarului general. Numai că, în locul lor, au venit trei jandarmi. ”La ora 14:30, jandarmii m-au legitimat, m-au întrebat ce facem aici, ce orar avem. Ne-au reproșat că nu avem autorizație, iar eu le-am spus că nu facem nimic ilegal. Unele persoane care au asistat la intervenția jandarmilor spun că unul din ei ar fi cerut listele cu semnături, mie personal nu mi le-a cerut nimeni. Apoi, unul dintre ei s-a retras să vorbească cu șefii lor la telefon și au plecat fără să ne mai spună nimic”, ne-a povestit George Epurescu.

”Primăria nu e trambulină de lansare la președinție”

Unii bucureșteni veneau în Piața Unirii special pentru a semna pe listele de demitere a primarilor. Tinerii îmbinau plăcutul cu utilul. În plimbarea lor de seară se opreau și semnau. Unii întrebau dacă pot semna fără să aibă la ei cardul de identitate, motivând că își cunosc datele pe dinafară. Alții își căutau în telefoane fotografia CI. O tânără în cârje, care locuiește în sectorul 2, a semnat pentru demiterea primarului general, dar a refuzat să semneze pentru cel de sector. ”Nu-l cunosc și nu pot să semnez”, ne-a declarat ea.

Voluntarii ne-au spus că mai mulți bucureșteni sunt în situația asta. ”Unii semnează, alții, nu. Dar este șansa primarilor de sector să scape de referendumul de demitere”, a comentat un voluntar. ”Se irosesc fonduri multe și fac muncă de mântuială”, ne-a declarat un tânăr care semna formularele de demitere. ”Ăsta nu e primar, nu a făcut nimic. Bucureștiul nu a avut niciodată un primar adevărat. Nu vreau ca banii banii mei de impozite să ajungă la Antena 3. Dacă Gabriela Firea crede că Primăria este trembulină de lansare la președinție, se înșală. M-am săturat de PSD. După 20 de ani m-am întors în țară ți îi găsesc tot pe ei. Mă implic. Am fost și la mitingurile din Piața Victoriei”, ne-a spus un domn, care venise special pentru a-și da semnătura de demitere a primarului general. O tânără din sectorul 5 susține că s-a săturat câte sesizări a făcut la primărie pentru a face ceva contra zgomotului și a poluării. ”Firea nu a făcut nimic. A spus că rezolvă aglomerația din trafic în șase luni. Nu s-a întâmplat nimic. E mai rău acum”, ne-a spus locuitoarea din sectorul 5. ”Semnez pentru demiterea lui Gabriel Mutu pentru că nu a făcut nimic din ce a promis. Nici măcar câinii maidanezi nu i-a strâns. Firea dă bani pe ornamente în loc să facă ceva util cu banii”, spune altcineva.

”Am început să oprim pandelizarea Bucureștiului!”

Oamenii au început să ridiculizeze deciziile luate de primarul general. Referitor la concursul lansat de edil în care va premia ”cel mai frumos balcon”, bucureștenii spun că trebuie să câștige ”balconul în care se strâng semnături pentru demiterea lui Firea”. ”Presa cumpărată de PSD ignoră campania de strângere de semnături pentru demiterea doamnei Firea, dar toți prietenii de la București îmi spun că lumea discută prin birouri sau pe rețelele sociale. Voluntarii descarcă formularele pentru demitere și le distribuie prietenilor și rudelor. Puteți să faceți ca ei: discutați cu colegii, distribuiți formulare în familie, la prieteni sau la birou! Dragi prieteni, nu uitați: în Piața Unirii, lângă Magazinul Unirea, găsiți voluntari care vă ajută să completați formularele de demitere sau le puteți descărca de pe site-ul bucurestifaraei.ro!

Să eliberăm Bucureștiul de sub PSD!”, spune George Mioc pe pagina de facebook a asociației.

Mai multe persoane cereau formulare pentru familie. ”Fiica mea e medic, are un cabinet și poate să strângă semnături”, spunea o doamnă. ”Vreau să le dau prin bloc vecinilor mei”, spunea altcineva. Un tânăr întreba cum poate să ajute la strângerea de semnături și ce trebuie să facă pentru asta. Erau și bucureșteni care-și luau porția de politică și dezbăteau în stradă diferite probleme. Mulți sugerau că trebuie intrat în multinaționale, unde sunt mulți tineri care nu au timp să vină să semneze. Sute de tineri, vârstnici, părinți cu copii de mână sau în căruciare s-au perindat miercuri la locul anunțat de Asociația ”București fără ei” din Piața Unirii. Chiar dacă au semnat pentru demiterea primarilor, ei au promis că vor mai trece pe acolo să afle cum merge treaba.

”Semnează pentru referendum”

”Vremea vorbelor a trecut. Pentru a strânge cele 465.ooo de semnături necesare demiterii Gabrielei Firea și primarilor de sector, e nevoie să ne implicăm. În stradă, strângând semnătură cu semnătură. Am început cu Piața Unirii, dar trebuie să ne extindem. Și nu o putem face fără să ne implicăm cât mai mulți. Efortul este imens și nu poate fi realizat dacă doar câțiva încearcă să facă foarte mult, ci doar dacă mulți își alocă puțin din timpul și energia lor pentru orașul în care trăiesc – București. Dacă vrei un București fără corupție și incompetență, un București mai curat, atunci înscrie-ți datele în formularul de mai jos și te vom contacta pentru a stabili când și cât te poți implica în strângerea de semnături. Nu e nevoie să îți aloci o zi întreagă pentru asta, poți alege 2-3 ore care îți convin, e suficient. Scrie-ne în mesaj zona pe care ai prefera-o pentru a strânge semnături. Evident, trebuie să fie un loc cât mai circulat, iar cel mai bun timp de a strânge semnături e seara, după ora 18” este mesajul asociației. Voluntarii atrag atenția că semnăturile online nu sunt valabile, că este nevoie de suportul de hârtie care trebuie depuse la prefectură. În plus, adresele trebuie să fie complete, chiar și numărul apartementului trebuie menționat pentru ca semnătura să fie valabilă.

Gabriela DinescuPublicat Joi, 08 iunie 2017
3339
 | 4
 | 60
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
m tatoiu
+4
iar se agita golanii si puturosi care nu vor sa munceasca si traiesc din mitinguri...la munca nemernicilor
Publicat Sâmbătă, 10 iunie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
-2
FIREA CE MICA AI INCEPUT SA DEVII SI MAI ALES DUPA CE INTRA FA DRAGNEA LA JILAVA ESTI ZERO BARAT NICI TELEVIZIUNILE NU TE MAI PRIMESC CU MINCIUNILE TALE SI ZAMBETUL ALA SARCASTIC ,ADUTI AMINTE CUM ERAI IN 2000 PE VREMEA LUI ISARESCU PRIM MINISTRU SI COMPARA LA CE AI DEVENIT ACUM !!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 10 iunie 2017
+Răspunde
nae girimea
+4
Am gasit motto-ul ce se potriveste manusa USR-ului : " Incurc , deci exist !"
Publicat Sâmbătă, 10 iunie 2017
+Răspunde
just me
+5
hhehe asa in 1000 de zile, exact de alegeri in 2020 or sa adune si ei numarul necesar hhehe asta daca nu se plictisesc.
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
c.g.
+1
Pt.Sierra. Aveti dreptate cu zicerea: '' Daca era o revolutie adevarata in '89 nu mai aveati pensii de mii de euro comunistilor si cred ca ramaneati multi ani in temnita pentru torturile pe care le-ati aplicat eroilor ce luptau pentru libertate anti-comunisti ", numai ca dupa dec.'89 fostele haite securiste si comuniste au infiintat partidele, pluripartitismul, au faramat prin mega hotii si mega banditisme economice economia ROMANIEI ! Cozile de topor autohtone, fosti securisti, fosti comunisti de frunte, au fost protejati de: rusi, '' colegii americani '', '' poporul ales '', mercantilii Europei: francezii, englezii, germanii si sunt protejati si azi deoarece JUSTITIA nu poate sa faca lumina in lovitura de stat din dec.'89, mineriade, mega banditismele economice din ultimii 28 de ani ! Toate aglomerarile politice sunt penetrate de haite securiste si comuniste nu numai PSD si '' asociatii '', dar in fiecare partid sunt oameni corecti si bine intentionati, patrioti chiar, dar care sunt sufocati, marginalizati, de haitele astea securistoide si comuniste impatimite in mega hotii si mega praduieli, iar ROMANIA azi din cauza asta a ajuns o ruina : economica, politica, sociala, este practic un NIMENI ECONOMIC care atrage un NIMENI POLITIC, putem redeveni cnezate si voievodate ca in feudalismul timpuriu, putem sa disparem ca stat national unitar( asa cum au disparut tarile: Yugoslavia, Cehoslovacia ! ). Sa speram ca bunul Dumnezeu are in Paza Sa pe MARIA SA POPORUL ROMAN si '' pamantul asta gras si frumos '' care cu dragoste majoritatea romanilor ii spunem ROMANIA ! P.S.- chiar daca decalarati asa provocator ca: '' am patru clase '' sper sa intelegeti ce spun eu in comentariul meu, o zi cu bine !
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
JFM
-8
Aleasa,marea aleasa a bucurestenilor i-a luat-o deja inainte lui Basescu la capitolul "scandal televizat,realizari deloc" !!! O pregatesc pt prezidentiale pe reteta Basescu : foarte mult scandal si victimizare,foarte multa mediatizare ! Au vazut ca romanii apreciaza asta desi nu realizeaza cat de mult ii trage in jos la toate capitolele,aceste preferinte bizare intotdeauna au un cost mare pe care tot eii il platesc.
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
IQ100
+8
useristi intersati sa dea ei marile tunuri cu companiile externe, nu pesedistii, micile si mediile tunuri cuce a mairamasddin securiciicatde cat rom,ani
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Vanghli
-7
Si, daca nu strangeti atatea semnaturi, ce faceti? Gabitza e tare-n flancuri, fu mas-mediista, fu cui trebui iubitoare. N-o sa strangeti, desi bine ar fi sa puteti. Sa vad si eu asta. Provincia
Publicat Joi, 08 iunie 2017
+Răspunde
ghro
+20
Sobolanii si mizeria din oras... hai sictir, cum arata Bucurestiul acum 10 ani si cum arata acum. In sectorul 1 nu ai loc de masinile Romprestului, zi si noapte se spala, se uda spatiile verzi si maturatori peste tot, dimineata la prima ora e luna, dupa amiaza se cunoaste ceva gunoi, din cauza cui? a nesimtirii. Masini de 20k oprite la semafor si ii vezi cum arunca paharele de cafea, dozele de suc si pachetele goale de la tigari pe spatiul verde. Vrei sa vezi mizerie, mergi in Ferentari, la ora 8 au trecut doi maturatori pe strada... era luna, la 11 m-am intors acasa, plin de ambalaje, etichete, sticle, doze si alte resturi. Problema e ca lumea vrea sa fie frumos, doar la fatada... de aia se investeste cu taraita in spitale/scoli si alte obiective, ca trebuie sa plantam panselute... cum au facut aia la sectorul 6, au facut contract pe 2 ani pentru spatii verzi cat plateste sectorul 1 timp de 10 ani pentru gunoi. N-au un spital in tot sectorul dar se plang ca nu le-au bagat metrou peste noapte...
Publicat Joi, 08 iunie 2017
+Răspunde
bucuresteanul
+31
O campanie anti-Firea de ultima speta, condusa de aceasta Dinescu, banuiesc platita de Guseth, analfabeta care a vrut sa fie ministru si ONG-ul ei ordinar! Daca acestea sunt reperele Gabitei care scrie 3 articole pe zi ant- Firea, si astia ar trebui sa vina la conducere cu Videanu, Guseth, Lis si Base, falimentul Romaniei este garantat!
Publicat Joi, 08 iunie 2017
+Răspunde
Antibolsevicul @ bucuresteanul
+7
De la un " admirac , biet cirac PSD-ist " penibil , nu ai ce astepta , mai mult decat ; " di vina E oficinili straine , care platesc "...ce...? ... Norocul Bucurestenilor sanatosi la cap , este ca limbricii ciumei rosii , s-au cam parjolit si ar exista sperantza sa , purifice atmosfera Bucurestiului de " tzatze si mahalagii de teleorman-e , videle , caracale - carutz cu prosti rasturnata-n mahala de Bucale ... cu " catzaua de Moldave " e mai trist , ca ii place latratul in Buca le ...!!!
Publicat Joi, 08 iunie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 11 minute