A început operaţiunea de compromitere a Laurei Georgescu, fosta soţie a lui Condrea

Nu am nici o îndoială că imediat după declaraţiile făcute de Laura Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea, a început operaţiunea de compromitere, astfel încît tot ce va spune de aici înainte să ajungă la opinia publică sub forma unor aberaţii născute de o minte bolnavă! Problema este: şi dacă are dreptate în ceea ce spune?

Operaţiunea de compromitere a unei persoane, oricare ar fi ea, atunci cînd este făcută de profesionişti, cu metode verificate, după standardele din manualele de dezinformare, are o paletă atît de largă încît este aproape imposibil pentru oricine să se apere. Veţi observa cum tot felul de analişti şi prompteriste vor ţine subiectul în discuţie, dar vor duce totul în derizoriu, prin hohote de rîs care vor însoţi declaraţiile Laurei Georgescu, vor face comentarii băşcălioase şi, în final, ne vor îndemna să ne întoarcem la lucruri mai serioase! Exact aşa cum s-a întîmplat şi cu fosta soţie a fiului lui Virgil Măgureanu!

Ceea ce spune fosta soţie a lui Dan Condrea ar trebui să declanşeze un adevărat cutremur în opinia publică, să trezească atenţia oamenilor dincolo de scandalul Hexi Pharma şi chiar dincolo de moartea lui suspectă! De acest lucru se tem foarte mulţi oameni din toate sferele Puterii din ultimii ani şi, în consecinţă, vor reacţiona.

În acest sens, cităm din interviul lui Cristian Troncotă, fostul decan al al Facultăţii de Informaţii din Academia Nationala de Informaţii a SRI: „Cînd li s-a ordonat serviciilor de intelligence să facă lucruri la limita legii, imediat ele şi-au luat măsuri pentru a obţine probe compromiţătoare despre persoanele de la care au primit ordinele. Sunt instituţii care niciodată nu rămîn datoare! Ştiu să-şi aleagă momentul şi mijloacele de reacţie. Sunt imbatabile la aceste proceduri!

Acum cîteva zile, într-un editorial din cotidianul.ro, Cornel Nistorescu scria: „Nici prin cele mai mobilate scăfârlii din zona culturală şi militară a spaţiului carpato-dunăreano-pontic nu a putut să treacă ideea că din nişte detergenţi medicali se poate ajunge la un asemenea cutremur”. Exact aceasta este combustia internă a Cazului Hexi Pharma, că nimeni nu şi-a imaginat că, în ţara unde şpaga a ajuns la milioane de euro, o afacere cu detergenţi ar putea provoca un asemenea tsunami!

În prelungirea acestuia, declaraţiile Laurei Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea, i-au prins pe mulţi cu pantalonii în vine! Pînă acum, preşedintele Klaus Iohannis a spus că serviciile şi-au făcut bine treaba, deşi din 500 de informări doar vreo două vizau Hexi Pharma, Prim-ministrul s-a prefăcut că pune piciorul în prag, dar a trimis dezinfectanţii la analiză într-un laborator neacreditat, deci neopozabil în Justiţie, Laura Codruţa Kovesi a declinat competenţa DNA pentru că în scandalul Hexi Pharma nu ar fi existat elemente de corupţie, iar Procurorul General avea de gînd să înceapă cu adevărat ancheta abia a doua zi după moartea lui Dan Condrea!

Or, ce spune fosta soţie a lui Condrea? Că are într-un seif listele cu şpăgile date de patronul Hexi Pharma, că toată afacerea avea protecţia şi supravegherea oamenilor din servicii şi, mai presus de orice, că ea este cea care i-a dat lui Cătălin Tolontan documentele despre dezinfectanţii diluaţi! Cu alte cuvinte, fără a minimaliza rolul lui Tolontan, chiar Laura Georgescu poate fi considerată generatoarea acestui scandal, mai ales că a depus un denunţ la Judecătoria Sectorului 1 încă din 14 septembrie 2015! Iar aşa ceva nu poate fi iertat!

Femeia cere acum protecţie. De la cine? De la instituţiile statului, implicate în acest scandal, ar fi absurd s-o obţină. De la cele care nu au fost angrenate, greu de crezut, căci frăţietatea este legea care le obligă să nu se vîneze reciproc. De la presă, în general, este aproape imposibil, căci acesta este primul vehicul al dezinformării şi nu va cînta cocoşul de 3 ori pînă cînd ni se va demonstra că Laura Georgescu este nebună, că vede agenţi CIA prin cotloanele grădinii sale. De la opinia publică în nici un caz, căci oamenii n-au aflat încă dacă Leo de la Strehaia mai este sau nu cu Dana Criminala.

Tot ce am spus pînă acum arată scepticismul meu că aceste dezvăluiri formidabile vor intra în mod serios în preocupările vreunei instituţii a statului. Totuşi, o oarecare speranţă mai licăreşte, căci îmi este foarte greu să cred că nimeni din Parlament, din servicii sau din presă nu va înţelege că, mai presus de nişte interese personale, aici este vorba despre „Interesul naţional”, acela de a proteja „Statul de drept”, şi, dacă vreţi, de „Patriotism”!

Ştiu, sînt noţiuni compromise, dar am vaga speranţă că trebuie să existe cineva care să încerce măcar să le readucă în discuţie. Altfel, cînd scandalul dezinfectanţilor de la Hexi Pharma se va stinge, vor apărea altele şi mai mari, cum ar fi, ca să rămînem doar la cele 5 miliarde de euro din sănătate, afacerile cu medicamente, cu instrumentarul medical, cu sistemul de ambulanţă. Şi absolut la fel este în toate celelalte domenii!

Nu se poate să nu existe cineva care să se gîndească serios că imaginea României ca stat mafiot este un pericol nu numai pentru viaţa noastră de zi cu zi, ci chiar pentru destinul ţării, dacă nu cumva vorba este prea mare în această atmosferă de dezinteres general faţă de orice depăşeşte gardul curţii noastre!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.