A început struguritul pe domeniile Sâmburești

În luna septembrie, în fiecare an, la Domeniile Sâmburești se adună zeci de copii, alături de părinții lor și binecuvântează recolta de struguri. Timp de aproape o oră, în via de pe deal domnește bucuria: se aud glasuri de copii, se aleargă, se numără găleți și se mănâncă struguri.

La final, copiii sunt răsplătiți pentru munca lor și învață, astfel, importanța muncii, aceasta fiind, poate, cea mai frumoasă lecție de la Sâmburești. După ce revin din vie, merg în fabric, unde află tot procesul tehnologic de producere a vinului, cum se păstrează și cum se îmbuteliază.

“Culesul de viță de vie sau struguritul, cum îi spunem noi, este o frumoasă tradiție. În fiecare an, Domeniile Sâmburești invită copiii la cules. Istoria omenirii este legată de culesul viței de vie. Respectul pentru o producție agricolă primară, pe care noi îl avem. Struguritul este o muncă frumoasă, iar pe baza muncii copiilor, aceștia pot înțelege principiul unui bonus, al unui premiu. Anul acesta, a fost dificil, a plouat mult, a trebuit să stropim vița de vie, pentru a o proteja de boli. Producția a fost târzie, dar cred că este un an extraordinar pentru Chardonnay de Sâmburești”, a declarat Jean Valvis, Președinte Valvis Holding.

În acest an au fost reunite peste 200 de persoane, angajați, colaboratori, parteneri și prieteni ai grupului Valvis Holding. Si în acest an, Excelența Sa, Ambasadorul Elveției în România, Jean-Hubert Lebet și familia sa i-au onorat pe organizatori cu prezența.

Tradiția „struguritului” de la Domeniile Sâmburești va continua și anul viitor, mulțumidu-le celor prezenți pentru ziua deosebită petrecută împreună.

Domeniile Samburesti este o divizie a holdingului Valvis Holding, începând cu 2005, și exploatează aproximativ 500 de hectare de vie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.