A început urmărirea penală în cazul accidentului aviatic de la Stăncuţa

Procurorii au început urmărirea penală pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea îndatoririlor personalului aviatic în legătură cu accidentul aviatic petrecut sâmbătă în localitatea brăileană Stăncuța, în care au fost implicate două persoane, una fiind decedată, transmite Agerpres.

Potrivit procurorului general adjunct Virgil Luparu, mecanicul de bord, care se află internat la Spitalul Județean din Brăila, a fost audiat.

La audieri acesta a declarat că în timp ce se afla în aer, avionul a intrat într-un viraj necontrolat din cauza vântului, care a condus la prăbușirea aeronavei.

Potrivit raportului medico-legal, mai spune procurorul, pilotul avea după prăbușirea avionului mai multe politraumatisme. Circumstanțele decesului vor fi stabilite însă cu exactitate în funcție de raportul medico-legal amănunțit, care urmează să ajungă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Epava avionului prăbușit a fost ridicată de specialiștii Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIASAC) duminică. Urmează să se stabilească dacă prăbușirea avionului s-a produs dintr-o eroare umană sau în urma unei defecţiuni tehnice.

„Aceștia, alături de Parchetul Curții de Apel Galați, au și desfășurat investigații la fața locului”, a mai precizat Virgil Luparu.

Sâmbătă, la o orezărie din localitatea Stăncuța s-a prăbușit un aeroplan care efectua lucrări de erbicidare. În urma accidentului, pilotul, Costică Vâlcu, 59 ani, şi mecanicului de bord, Viorel Franț, 59 ani, au fost răniţi. Pilotul urma să fie transportat cu un elicopter SMURD Galați la Spitalul Floreasca din București, însă acesta a intrat în stop cardio-respirator și, în ciuda eforturilor de resuscitare, a decedat. Costică Vâlcu avea peste 6.000 de ore de zbor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.