A murit avocata Paula Iacob

Paula Iacob a murit, marţi, la o lună după ce a suferit un accident vascular. Avocata avea 83 de ani.

Internată la începutul lunii septembrie, după ce a suferit un accident vascular cerebral, avocata nu a mai putut vorbi, medicii fiind sceptici în privința șanselor sale de a se mai recupera.

Paula Iacob a ajuns celebră după Revoluţie, când a devenit avocata lui Nicu Ceauşescu.

Avocatul Lucian Bolcaş a declarat pentru antena3.ro că „Paula Iacob era un om care s-a adaptat tot timpul vremurilor” și că „era un om care ştia cum se face avocatura”.

Avocata Paula Iacob s-a născut la 20 februarie 1932, la București. A devenit studentă la Facultatea de Drept din București la numai 16 ani și a absolvit cursurile la vârsta de 20 de ani.

A fost ziaristă la „Sportul popular”.

Paula Iacob a intrat în Baroul București în 1954, iar la începutul anilor ’90 a fost avocata lui Nicu Ceaușescu.

A fost președinte fondator a Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO. A fost și președintele Asociației Femeilor de Carieră Juridică.

S-a remarcat prin pozițiile sale publice în apărarea drepturilor animalelor.

A fost căsătorită cu avocatul Niculaie Iacob și a avut o fiică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.