A murit cel mai în vârstă om din lume

Afro-americana Jeralean Talley a murit, la câteva săptămâni după ce și-a sărbătorit cei 116 ani, transmit agențiile de presă internaționale.

Talley a murit în noaptea de miercuri spre joi, în somn, în reşedinţa ei din Inkster, o suburbie a oraşului Detroit (SUA), în care locuia alături de fiica ei în vârstă de 77 de ani.

Jeralean Talley s-a născut la 23 mai 1899 în Georgia. Femeia spunea că longevitatea ei se datorează credinţei în Dumnezeu.

Talley și-a păstrat pasiunea pentru bowling până la vârsta de 104 ani, conform AFP. Nu a fumat şi nu a consumat alcool niciodată, iar singura intervenţie chirurgicală pe care a suportat-o vreodată a fost o operaţie de extirpare a amigdalelor.

În urma decesului lui Jeralean Talley, americana Susannah Mushatt Jones născută la 6 iulie 1899 a devenit cea mai în vârstă persoană din lume, conform DPA.

Jeralean Talley a făcut parte din clubul exclusivist al celor trei persoane din SUA născute în secolul al XIX-lea care mai trăiau, alături de afro-americana Susannah Mushatt Jones și italianca Emma Morano-Martinuzzi, născută la 29 noiembrie 1899.

Recordul mondial de longevitate care poate fi dovedită în mod oficial este deținut încă de Jeanne Calment (Franța) care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani și 164 de zile, scrie AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.