A murit ducesa de Alba, deținătoarea celor mai multe titluri nobiliare din lume

Ducesa de Alba, deținătoarea celor mai multe titluri nobiliare din lume și una dintre cele mai bogate aristocrate din Europa, a murit, pe 20 noiembrie, la vârsta de 88 de ani. A fost a doua femeie care a condus dinastia de Alba în cei 600 de ani de existență. A fost apropiată de Grace Kelly, prințesa de Monaco, Audrey Hepburn și Jacqueline Kennedy. A fost văduvă de două ori și s-a căsătorit in 2011 pentru a treia oara. Are șase copii, toți cu titluri nobiliare

Ducesa fusese internată pentru tratarea unei pneumonii la spitalul Quirom Sagrado Corazon din Sevilla. Și-a dat ultima suflare la Platul Duenas, din Sevilla. Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart a fost a 18-a ducesă de Alba. A deținut 40 de titluri nobiliare, dintre care 5 de ducesă, 18 de marchiza, 18 de contesă. Părinții au botezat-o cu nouă nume, dintre care a preferat numele de Cayetana, spunea ea într-o carte autobiografică apărută în 2011. Nașii ei de botez au fost regele Alfonso al XIII-lea și regina Victoria Eugenia, nepoata reginei Victoria.

În decembrie 2013, El Mundo estima averea ei la nu mai puțin de 3 miliarde de euro.

”Îi plăceau cel mai mult toreadorii și dansatorii de flamenco, motiv pentru care spaniolii au iubit-o. A fost extrem de populară”, spune Tom Burns Maranon, scriitor al cărui bunic, Gregorio Maranon, a fost un apropiatal ducesei.

A intrat în atenția tabloidelor spaniole în 2011, când a decis să se căsătorească pentru a treia oara cu un barbat cu 24 de ani mai tânăr, Alfonso Diez, un funcționar public.

Din patrimoiul familiei Alba face parte o ediție din 1605 a volumului Don Quixote, o descriere făcută de Cristofor Columb navei sale și o listă cu echipajul care l-a însoțit în prima călătorie către Americi. Ducesa deținea mai multe lucrări ale lui El Greco, Goya și Rubens.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.