A murit tovarășul Podeanu!

Lumea noastră are nenumărate fețe. Domină și supraviețuiește, mai ales, cea gonflată de „autorități”. Dacă în manuale, în comunicatele oficiale, în comemorări și în articolele presei de serviciu domină trăsăturile morale și faptele de erou, copiii și oamenii cuminți la gîndire încep să se închine sau să pronunțe respectuos numele unui ticălos. Și povestea intră încet, uneori, definitiv, între nedreptățile și falsurile cu care supraviețuim.

Scriu toate acestea pentru că la emisiunea România 9, în seara în care a apărut știrea despre moartea lui Mihai Pacepa, Mircea Dinescu a bătut cîmpii cu grație despre subiect. Nu sunt doctor în Pacepa și nici n-am mai putut adăuga nimic despre personaj.

„Tovarșul Podeanu”, pe numele său adevărat Mihai Pacepa, era un nemernic tînăr, cu silă de carte și cu mare drag de putere. A intrat în Securitate mînat de o dorință nebună de afirmare, a călcat pe cadavre și a ajuns numărul doi în serviciul de spionaj al României comuniste. Pentru caracterul său împuțit mai era poreclit și ”Șobolanul”. „Tovarășul Podeanu”, alias Șobolanul, era capabil de cele mai cumplite nemernicii. Cînd s-au facut caracterizările pentru pentru delegarea la Congres și alegerea în Comitetului Central, „tovarășul Podeanu” a entuziasmat tot corpul de spioni români aflat în Centrală. Tot activul s-a întrecut în elogii, în a sublinia trăsăturile patriotice, în a preamări faptele și caracterul unui adevărat ostaș devotat țării sale. La nivel înalt,„tovarășul Podeanu”, capul spionajului românesc, și-a făcut un loc sigur lîngă Nicolae și Elena Ceaușescu. Din fondurile pentru cheltuielile operative ale serviciului românesc de spionaj, vreme de cîțiva ani a cumpărat cadouri nenumărate, blănuri, parfumuri, electronice, băuturi, bijuterii. Cadorisea la greu și punea de o parte cît putea. Aducea mai multe pentru familia lui Ceușescu și mai puține pentru ceilalți membri ai Comitetului Politic Executiv. Dar, suficient de multe și pentru aceștia pentru a se bucura de încrederea lor. Există ofițeri care spun că miza lui Mihai Pacepa a fost ca din director adjunct să preia conducerea deplină a spionajului românesc. Numai că, în 1978, în locul lui Nicolae Doicaru, la conducerea Centrului de Informații Externe a fost numit generalul locotenent Alexandru Dănescu, om de contabilitate, care nu știa mare lucru despre spionaj dar se pricepea la cifre și la conturi. El a debutat la DIE cu un control sever al modului în care erau folosiți banii destinați serviciului operativ. De aici, a început nenorocirea lui Podeanu. Lipsea o groază de bani. Cea mai mare gaură era legată de un tir cu marfă importată din Kuweit. Erau cantități mari și multe lucruri scumpe, electronice, bijuterii, blănuri, aur și pietre prețioase, covoare și mobilier. Se strîngea lațul și, pentru a evita deznodămîntul, „tovarăsu Podeanu” a defectat în Germania. S-a predat la ambasada americană de la Bonn (24 iulie 1978).

În zilele imediat următoare, la sediul DIE, au avut loc ședințe de înfierare a tovarășului Podeanu. Un escroc, un șarlatan, un avar, un agent dublu, un laș, un spion nenorocit, un trădător! Cazul Pacepa a fost prelucrat în toate organizațiile de partid ale Securității, ale Miliției și ale Ministerului de Externe. Nenorocirea cea mai mare s-a produs cînd „dobitocul de Postelnicu” a decis retragerea tuturor spionilor români de peste graniță. Pentru mulți acoperiți, asta a fost nenorcirea vieții lor. Cei mai mulți au izbutit să ajungă acasă înainte ca Mihai Pacepa să fie debrifat și să predea lista cu unii dintre ei. Pe mulți nu-i cunoștea și nu avea numele lor și nu-i putea deconspira. Lista completă a fantomelor românești din SUA a fost predată americanilor mult mai tîrziu de Iaon Talpeș și cu acordul lui Ion Iliescu, în ideea de a dovedi loialitatea României față de aliați.

Există mulți doctori în Mihai Pacepa. Unii se întrec în a-l face mare spion, erou și bombă informativă pusă la zidurile comunismului din Europa de Est. Alții nu-l scot din jigodie și trădător de ultimă speță.„Tovarășul Podeanu” a avut nenumărate fețe. El a primit de la Nicolae Ceaușescu sarcina de a coordona operațiunea de eliminare a adversarilor lui Iosip Broz Tito, refugiați la București. „Tovarășul Podeanu”, așa cum am publicat în Evenimentul zilei (1999), a condus operațiunea în care cei doi disidenți sîrbi au fost executați la București, la Hotelul Dorobanți. Un al treilea a fost reținut pe drum, în apropiere de Craiova. Tot „tovarășul Podeanu” a fost cel care a încercat să găsească un logodnic pentru Zoe Ceaușescu. Dar, cu condiția să arate bine, să fie de origine sănătaosă, să fie deștept și cu șanse de promovare. Tot Șobolanul s-a ocupat de editarea cărților Elenei Ceaușescu la diverse edituri, de vizitele celor doi în diverse țări ale lumii.
Există și o perspectivă eroică asupra „tovarășului Podeanu”. Ea a fost susținută de americani și a fost bătută în cuie și la București.
„Alte controverse s-au iscat în jurul lui Ion Mihai Pacepa cu ocazia reabilitarii lui judiciare, prin decizia 21 din 7 iunie 1999 a Curții Supreme de Justiție, care a casat sentința de condamnare la moarte din 1978 și, ca urmare, a decis să-i fie restituită averea confiscată în România (tablouri, sculpturi, alte obiecte de artă). În urma unei alte decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 19 august 2004, Serviciul de Informații Externe i-a redat gradul de general-locotenent în rezervă. În baza unei adrese a SIE, în 21 aprile 2005, Casa de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne i-a recunoscut lui Pacepa o vechime în muncă de 41 de ani, din care 27 desfășurată în „condiții speciale” (grupa I de munca) și o pensie de circa 10.000 de lei. Acesteia i se adaugă o altă pensie din partea statului american, de 4.000 dolari, inclusiv pentru activitatea sa la Casa Alba, unde ar fi fost consilier al lui Ronald Reagan, artizanul distrugerii „Cortinei de Fier” (Marius Oprea, A murit un trădător sau un erou?)
Un ofier la pensie, sătul de vînturarea cu iz eroic a numelui celui care i-a fost șef, a încercat să reconstituie un portret complet al „tovarășului Podeanu”. Și, la despărțire, mi-a zis:
De la ăsta am auzit prima dată în viața mea ordinul că emigrația românească din străinătate, diaspora cum îi zice acum, trebuie măcinată, spartă, dezbinată și îngrozită. El zicea că ăia fugiții ascund principalii dușmni ai comunismului în România!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 38

68 de Comentarii

 1. Tovarășul Podeanu a fost o javră cu aere de câine de rasă.

  • … „Mare” javra/jigodie/scarba/lichea, precum lepra/soferu-i care ceru despagubire vreo 200.000 de euro pen’c-a fost o scarbosenie / precum sefu-i .
   … Te mai mira, Romanie, de ce valorile-ti plecara/cel putin un sfert ! Prin 1883 … cel mai bun roman innebuni, fix cand scrise „De la Nistru pan’la Tisa” . K ks-ar toti d rasii in „boturilii” imputitilor, acum si-n veci !

 2. O realitate: Spionul israelian in SUA, Jonathan Jay Pollard cetatean american din nastere, cu greu a fost scos din puscarie dupa 30 de ani de temnita la insistentele Kosher Nostra si a ajuns in Israel la Netanyahu in brate, in 2020 in proaspata calitate de erou..
  Despre Pollard,o jigodie pentru SUA, un erou pentru Israel
  Despre Pacepa, o jigodie pentru Romania, un erou pentru SUA
  Asta e viata

  Din „Amintirile”generalului Vlad trimis oficial la Bonn sa investigheze fuga lui Pacepa :”ministrul german a zis: „Da, într-adevăr, vrem să vă spunem că nu se mai află pe teritoriul german, că de la Köln a plecat la baza americană de la Frankfurt pe Main, de unde, cu un avion special, a fost transportat peste ocean”. Mi-am dat seama atunci că, oricât era Germania de Germanie, cât erau de plini de ei înșiși, deasupra lor era altcineva care le hotăra soarta și le dicta ce și cum!”
  Mai departe :” O serie de cercetători, au arătat că Pacepa a fost spion sovietic (recrutat de Alexandr Saharovski) s-a predat la americani, la cererea sovieticilor, când el era deja compromis în fața lui Ceaușescu, când împotriva sa se desfășura o anchetă disciplinară pe teme de corupție (la care face zicere si articolul)și când urma să fie destituit. În continuare, sovieticii l-au folosit pentru a-l compromite pe Ceaușescu în ochii opiniei publice internaționale și românești și pentru a crea o ruptură între Ceaușescu și americani, care se găseau în relații foarte bune și pentru a crea o ruptură între Ceaușescu și poporul român, aceasta din urmă fiind o componentă a eforturilor sovietice de înlăturare a lui Ceaușescu și de înlocuire a sa cu un lider devotat Moscovei (Planul „Dniestr”).
  Nu stim daca a murit de Covid acum cateva zile sau cu ceva vreme in urma, totul e posibil…

  • Pacepa s-a uschit in America de frica colegilor sai securisti. Nu exista nimic referitor la vreun gest patriotic sau de dragoste de popor si tara in fuga sa. Astea au fost scorneli ale agentilor de la Europa Libera care prezentau orice fuga (chiar mercantila) a unor diverse personalitati din tara ca fiind veritabile lovituri la adresa lui Ceausescu si a regimului sau. Pacepa a fugit de frica, poate fi numit tradator pentru ca era militar. Iar credinta impamantenita peste tot in lume este ca atunci cand un militar dezerteaza, el si-a tradat tara. Atat si nimic altceva. Restul sunt legende lansate pe piata de securitate imediat dupa fuga sa si pana in prezent. Iar despre morti numai de bine!

 3. Cam ăsta-i adevărul despre un precursor al bandiților și groparilor României de azi. Cui îi pasă? Aud?

  • Veți aștepta mult și bine ca să primiți un răspuns la întrebarea dvs. Lipsa de caracter a lui Pacepa
   mi-a fost confirmată de un fost coleg de birou care l-a cunoscut personal pe trădător.

 4. Cand nu cunosti un subiect e mai bine sa nu te lasi cu totul pe mana altora si cu atat mai mult a flacailor instalati ca paznici ai cumplitelor secrete ale comunismului romanesc si cominternist destinate sa ramana necunoscute pe vecie!!!
  Extrem de hilara mi se pare motivarea „defectarii” data de „specialistul” la care a apelat Dl Nistorescu in disperare de cauza, nefiind in tema asa cum si recunoaste,in schimb nu ne atentioneaza sa fim sceptici si anume ca urma sa fie declarat „corupt”!? Ar insemna ca flitul cu „coruptia si penalii” nu e o inventie a Securitatii stalinist-baso-yohaniste, avand un trecut ideologic, ceausist! O asemenea motivare copilareasca, dar ce suntem noi altceva decat niste copii pt paznicii secretelor genocidului romanesc ar fi pus imediat in garda contraspionajul american. Podeanu vine de la capetele
  de pod din Comintern cu sefii serviciilor secrete ale coloniilor URSS, dar mai ales cu ai serviciilor occidentale ILEGALI
  bolsevici! Podeanu a servit Secu si Comintern asa cum a facut-o ulterior in stil mai putin mare, dar decisiv, Brucan, el
  vanzand SECRETE PERIMATE!!! Daca avea vana analitica Dl Nistorescu, chiar novice declarandu-se, conchidea pe loc, exodul invers, din Vest inapoi in Romania a ILEGALILOR si rezidentilor fost o operatiune organizata si oricum flacaii erau demult
  devoalati exact de Pacepa, dar nearestati de occidentali pt a-i identifica cu toate retelele si ramificatiile!Altfel spus,
  rotirea cadrelor are loc si in munca secreta indiferent de „tradari”…Si ca tot a amintit Dl Nistorescu de celebrul actor
  Dinescul care a jucat in parodiile „dizidentei” si a Loviturii de Stat-Comintern, fiind pe caseta inregistrata cu cateva
  zile inainte de agentul GRU Nicilaescu, „revolutia din Studioul 4”. Fiind un disimulator abject Dinescul nu putea sa nu-si
  elogieze camaradul mult mai profesionist…

 5. Se navighează vesel prin ape cam tulburi. Cornel Nistorescu are dreptate pentru prima parte a vieții lui pacepa. Mărturiile sunt astea. În rest – cu cine a fost, al cui spion a fost, ce a făcut pentru România, dacă în ce spune face propagandă sau spune adevăruri – toate acestea presupun lămurirea istoriei României de după război. Unde este acea istorie? Nimeni nu scris-o. De speculații este plin. Deocamdată doar incitări în toate direcțiile! Slabă treabă.

 6. ziaristul dan andronic il elogia zilele trecute..Cine se aseamana se aduna…D

 7. Batrana cotarla secu „Corector”, acest „Podeanu” al forumului, vine sa confirme diversiunea cu Pacepa „coruptul” prin care
  sa fim indepartati de la ideea baza ca a fost un bolsevic credincios PCR, lui Ceausescu si Cominternului care a jucat rolul curelei de transmisie intre oficinele mondiale de spionaj controlate de Comintern. Cadourile se achizitionau oficial si in scopuri oficiale, ele vizand nu numai granzii PCR, cat mai ales sefii de state occidentale, deasemenea sumele date sefilor retelelor si agenturilor, ca si sumele destinate CORUPERII FUNCTIONARILOR OCCIDENTALI…Prin mainile lui Pacepa treceau si sutele de milioane obtinute prin santajarea romanilor din diaspora, ca si din intermedierea comertului exterior romanesc…

 8. Domnule Nistorescu! Marin Preda in „Cel mai iubit dintre pamanteni” zicea:Moartea este un fenomen simplu in natura, numai oamenii il fac complicat! In Romania moartea, cumplita moarte, prin incendiu, ars de viu, prin afumat de viu si cazut de la etajul 6 cu pompierii cu mainile in buzunare si facand selfie cu balconul in flacari, este un fenomen simplu in natura pe care aceasta natie il face si mai simplu,si mai facil, si mai usor…Aceste cazuri de moarte cu „zile” vor face parte din cotidian ca in Africa sarpele Mamba in dormitor, sau precum cobra Naja Naja in Asia, in India,in hambarul cu porumb in cautare de rozatoare! Pacepa a plecat demult, tare demult din Romania! Burghezia Proletara pe care a lasat-o in floare a prosperat mult, mult de tot! Procente exponentiale de crestere viguroasa! Si fusta’ si paru’ si-a schimbat! Burghezia Bugetara e numele ei acum.. Generali cu 2 si 3 stele la 42 de ani si pensionari la 49 de ani! Si multi..Pfui…Cat armatele Frantei si Germaniei ca numar de „Ghenerali”..Pacepa! Fii mandru! Tu esti mort, esti tina, EI sunt vii, tare vii, multi din ei platiti regeste cu bani individual cat bugetul unui sat din Baragan..Ce e aia o moarte in amiaza mare la Constanta la etaju’ sase? Moartea e un fenomen simplu in natura numai Burghezia Bugetara il face mai simplu, mai facil! Piatra Neamt, Bals, Constanta…

 9. Recunoscător pentru confirmare. Ieri am regretat la un moment dat că nu m-am abținut să-mi spun părerea despre acest subiect. Servicii secrete precum Securitatea au fost și vor fi. Și fiindcă toate statele le au și prin activitate nu se deosebesc între esențial ele înseamnă că trebuiesc asumate. Nu îmbuibate și și stat în stat. Dar mi s-a părut totuși revoltător că cineva poate denatura adevărul despre trădare și trădători și transforma un individ care a făcut carieră prin mijloace specifice din Securitatea anilor 50,60 în unul din ziditorii democrației mondializate peste fostele țări zise comuniste. Știm toți că atunci când a expirat Malta a venit înțelegerea de la Malta. Și parafrazând pe domnul Iliescu: atâta democrație și bunăstare veți avea cât o să va dă noi. Noi cei de la Malta.

 10. Securistii miros cine e noul sef si se adapteaza rapid. Astazi ei si copiii lor care fie sunt „liberali” fie „salveaza Romania” urla peste tot ca sunt cei mai pro-occidentali si de fapt singurii pro-occidentali si anti-comunisti din Romania. Si fraierii ii cred…

 11. Dle Nistorescu! Ion Mihai Pacepa nu a fost un tanar cu sila de carte! A fost un student stralucit absolvent de Chimie Industriala, stia cum sa memoreze mii de numere aleatorii! Stia zecimalele numarului PI in ordine corecta pana spre 600 numere. S-a adaptat lichelismului acelor ani…Nimic nou! Reteaua Caraman, fabrica de diamante artificiale Rami Dacia de pe b-dul Timisoara, toate acestea ii apartin…Burghezia Proletara traieste copios de pe urma lui Mihai Pacepa! Examen pe functii publice? Pui imbecili in functii publice? Mori in Constanta la 600 de metri de Casa Pompierilor, fara saltea, fara scara…Ion Pacepa daca ar fi avut acum in Romania 25 de ani, era sef la BNR, seful SIE, DIE,SRI…Asa ca a fost un natarau nu e de luat in calcul! A nu se face confuzie intre caracter si competente..In rest aveti grija de vietisoarele voastre! Burghezia Bugetara are grija de a ei…

 12. Drumul E85 Focsani-Adjud! Podul de la Marasesti! Trec des pe acolo si conduc prudent! Un sofer de Salvare a intrat intr-un cap de pod si o pacienta din masina a murit pe loc! In spitale mori ars de viu, mori in balcon cu zile si pompierii isi fac selfie cu balconul tau in flacari! Acum mori si cu zile in amiaza mare in Salvare…Pacepa taica! Tu ai murit, esti in nonexistenta ca trup biologic, da’ astia mari, burduhanosi, si care sunt la butoane, adica ” copii tai de suflet” au nonexistenta in cap cu toate ca sunt vii!!! Fii mandru Pacepa acolo unde esti!! Copii tai de suflet ce fac in Romania cu dezindustrializarea totala si vanzarea resurselor pe nimic, pe doi lei, nici bomba atomica de la Hiroshima nu facea! Auzi tu! Te duci cu salvarea sa iti tratezi un calcul renal si te duci la morga, la crematoriu… Si Pacepa memora in ordine zecimalele numarului PI pana la a 600-a cifra… Pacepa! Tu cu numarul PI esti bland, esti pistol cu apa pe langa ce grozavii fac astia in Romania! Vlad Voiculescu! Ce este numarul PI? Nu este metal, nu se sudeaza si nu are filete pe el! Ce e?

 13. Oricat de „spalat” ar fi, Pacepa ramane un mare tradator al Romaniei!
  Lista predata de Taples, la indicatiile lui Iliescu, fantomele, erau cunoscute de americani. Si nu erau fantomele implementate in timp ce Pacepa activa in Ro.
  Adevaratul dezastru produs de Pacepa a fost acoperit de o lunga lista a potlogariilor ce tin de abilitatile unui bisnitar. Deh, politica serviciilor de a crea diversiuni.
  Iar urmasi lui Pacepa, pacepistii, au avut motive intemeiate sa creeze legende in jurul tradatorului, din moment ce dupa `89 i-au implementat politica in Romania…. si nu numai.

  • #Neamul lui Bacilis – Ai perfecta dreptate. Americanii cunosteau fiecare fantoma plantata in SUA de fosta securitate inainte chiar ca fantoma sa fie recrutata de securitate pentru a fi fantomizata. Dati in corba ceea, americanii astia.

 14. Escrocul de Iliescu l-a reabilitat la comanda americanilor.
  Acest pungas comunist este salvat de la judecare si condamnare pentru crimele din decembrie ’89, pentru mineriade si multe altele, EXACT de catre americani, Românika este o colonie pusa-n patru labe la dosul unchiului Sam de camarila lui Iliescu, Basescu si fara nici o umbra de îndoiala, si de catre stejarul gaunos si urât mirositor din dealul Cotrocenilor.

 15. Urmasii lui Mihai Pacepa au fost la nunta din Cana Galileii in calitate de mireni,de meseni! Nu au schimbat apa in vin din vasele de piatra in care iudeii se spalau la maini si picioare! Dansii au schimbat Burghezia Proletara in Burghezie Bugetara, propriile pensii luate prin ” contributivitate” acum sunt luate prin ” necontributivitate” . Numirile in functii publice le fac prin intrare pe baza de „neexamen”, diplomele de absolvire, competentele, nu mai sunt deloc importante! Poporul nu este la masa mirenilor! Este ca bietul Lazar ce ciuguleste firimiturile ce le cad dansilor de la masa, care lazar ii ling cainii ranile pe gunoaiele de la marginea cetatii… Ei si nu Lazar au pus sefi la spitalele de la Piatra Neamt, Bals… Ei si nu Lazar pun Pompieri in Functii Publice, care pompieri isi fac selfie cu victima ba la etajul 6, ba moarta pe caldaram, care victima astepta ca Lazar viata si nu moarte…Lista este infinit de lunga si ea se lungeste zilnic pana la Sfarsitul veacurilor ca alta Revolutie de unde???.Mireni, mesenii vor ramane mereu aceiasi si Poporul Roman numit Lazar, de disperare a plecat din tara Canaanului unde curge lapte si miere! S-a dus in pustiul Iudeii….

 16. „Tovarasul Poenaru” a fost un gainar, ca mai toti gainarii comunisti. Si totusi scapati din ghearle torturii si terorii staliniste, acei gainari, au imprimat sistemului comunist o turnura national-comunista de constructie economica, dupa Tezele din aprilie 1964, privind conflictul sovieto-chinez, ce au scos din feudalism si subdezvoltare o tara amarata fara busola si azimut. Cum suntem si acum. Pe Ceusescu l-am urat din toata fiinta mea pentru cultul personalitatii si foametea de dupa 1980, asa ca m-am bucurat atunci cand Pacepa a defectat in august 1978. Am fost din totdeauna si suntem si acum niste amarati, niste slugi la straini. Doar Ceausescu, trebuie sa recunosc, ne-a mai adus putina demnitate si respect international, amintiti-va invazia din Cehoslovacia din 1968, vizitele presedintilor americani in Romania si a lui Ceausescu in SUA, vizita in Regatul Unit si primirae de catre Regina a lui Ceausescu cu plimbaraea in tarsura regala pe strazile Londrei, negocierea aliantei SUA-China si Egipt-Israel etc.etc. A fost o perioada, cea mai frumoasa din intreaga existenta a Romaniei care ne dadea o superioritate asupra altor tari din „lagarul socialist” sin de aici ura lor de al distruge pe Ceausecu si Romania. Avem dusmani cruzi si nemernici care nu se vor lasa pana nu ne vor distruge daca vom continua a face experimente Sodomo-USR-iste- PLUSI-ste- PNL-iste- PDL-iste cu bestiile basiste si toti ceilalti care au distrus Romania si poporul roman. Sunt interese uriase ale ocultei maghiare, si nu numai, pentru a ne desfiinta si destrama iar romanii amagiti si prostiti cu margele pun botu la propria distrugere. Alo, domnule „Q”, nu Iliescu l-a reabilitat pe Paceoa. De ce minti, dementule frustrat si memernic…?! R-ar rasa voastra a Draku de nenorociti care ati distrus Romania cu manipularile si insinuarile voastre ce au otravit mintile tampitilor si naivilor.

  • Faci confuzii mari. Sa ne intelegem: era oarece diferenta intre comunisti si securisti. Astia din urma erau comunisti pentru ca nu se putea altfel dar ramaneau strict securisti. Comunistii au fost doar aplaudacii sistemului ‘comunist’ care de fapt in Romania era 100% securist.

 17. Acest nemernic este cu siguranta un Tradator pe care prietenii nostri in bogatie si organizatii , ne-au obligat sa il recunoastem si sa il onoram , distrugand astfel orice urma de demnitate dintre noi si noi Ei ,si oferindune astfel rolul de Tzutzer de prima instanta . Dar la cate a fost supus acest popor , mai conteaza cateva pupaturi porcoase . Important ca s-au gasit metode ca EROUL PACEPA si reprezentantii prietenilor in Romania sa primeasca Pensii Speciale si Sporuri fara numar , in asa fel incat legatura sa fie mai puternica si mai plina de respect.
  Ne pregatim tara pentru afhani , vietnamezi , sirlankezi , nepalezi , pakistanezi si alte semintii care vor fi subventionate pentru a traii in raiul pe care romanii il parasesc pentru ca nu au cu ce traii ,iar acest tip de erou va fi cantat si slavit in sufletele tuturor celor care vor lua lucul romanului de sange haituit si umulit , si care vor avea in Pacepa , Rauta si Haiduc mentori si modele . Alah halbar Rumunschi Eroi !

 18. „Tovarasul Poenaru” a fost un gainar, ca mai toti gainarii comunisti. Si totusi scapati din ghearle torturii si terorii staliniste, acei gainari, au imprimat sistemului comunist o turnura national-comunista de constructie economica, dupa Tezele din aprilie 1964, privind conflictul sovieto-chinez, ce au scos din feudalism si subdezvoltare o tara amarata fara busola si azimut. Cum suntem si acum. Pe Ceusescu l-am urat din toata fiinta mea pentru cultul personalitatii si foametea de dupa 1980, asa ca m-am bucurat atunci cand Pacepa a defectat in august 1978. Am fost din totdeauna si suntem si acum niste amarati, niste slugi la straini. Doar Ceausescu, trebuie sa recunosc, ne-a mai adus putina demnitate si respect international, amintiti-va invazia din Cehoslovacia din 1968, vizitele presedintilor americani in Romania si a lui Ceausescu in SUA, vizita in Regatul Unit si primirea de catre Regina a lui Ceausescu cu plimbarea in trasura regala pe strazile Londrei, negocierea aliantei SUA-China si Egipt-Israel etc.etc. A fost o perioada, cea mai frumoasa din intreaga existenta a Romaniei care ne dadea o superioritate asupra altor tari din „lagarul socialist” si de aici ura lor de al distruge pe Ceausecu si Romania. Avem dusmani cruzi si nemernici care nu se vor lasa pana nu ne vor distruge daca vom continua a face experimente Sodomo-USR-iste- PLUSI-ste- PNL-iste- PDL-iste cu bestiile basiste si toti ceilalti care au distrus Romania si poporul roman. Sunt interese uriase ale ocultei maghiare, si nu numai, pentru a ne desfiinta si destrama iar romanii amagiti si prostiti cu margele pun botu la propria distrugere. Alo, domnule „Q”, nu Iliescu l-a reabilitat pe Pacepa. De ce minti, dementule frustrat si memernic…?! R-ar rasa voastra a Draku de nenorociti care ati distrus Romania cu manipularile si insinuarile voastre ce au otravit mintile tampitilor si naivilor.

 19. Indiferent de ce regim a fost inainte de 1989 in Romania, scursura de Pacepa ramane un tradator, iar reabilitarea acestui nemernic o grava eroare tot cu iz de tradare si de slugarnicie.
  Prin aceasta reabilitare se incurajeaza alte viitoare tradari, domeniu foarte apreciat la neamul nostru mioritic.
  Bine ca l-a luat dracu sau covidu, dar cred ca viermii care-l vor manca au mari sanse sa moara otraviti de aceasta spurcaciune toxica pe care a da-to neamul romanesc.

 20. De cele mai multe ori asasinii folositi de un regim totalitari sunt executati chiar de cei care i-au comandat, sau uneori de vreun razbunator. Probabil ca Pacepa a simtit ca e in pericol si si-a pus pielea la adapost. Cam asta e marele mister in ceea cel priveste pe Pacepa. Plesita care i-a luat locul a fost mai fericit…a ars in casa lui.

 21. unui spion caruia i s-a golit capul de informatii i se vine de hac, spre evitarea complicatiilor. Numai asta era tutancamonic si imortal, asa, spre deliciul catorva profitori marunti ca ala de-l lauda, andronic.

 22. Pozitia istoriculuiM.Oprea îmi apare cu multe semne de ???.S-a ocupat ani de zile la ICCMER cu studiul urmelor in arhive și dezgroparea in teren a victimelor securiștilor. Iar acum îl definește pe unul dintre cei mai importanți agenți ai securității staliniste și ceaușiste : „erou”. Oprea este pe acest subiect
  la fel de exigent ca Tismaneanu, Dan Pavel și cohorta de agenți&analisti sorosisti specializați in intoxicărea informativa și spălarea imaginii unor nomenclaturiști ai serviciilor secrete de represiune!

 23. Nu ma pronunt, dar apreciez analiza dlui Alcibiade! Pe Ceausescu si Romania, ii urau mai mul Estul(URSS si Ungaria in mod special) decit Vestul! Pina si sarbii, asazisii nostrii prieteni, au tras tare in demolarea Romaniei si alui Ceausescu( in special in ultimii ani, 1987-1989). Nu mai vorbesc de unguri, cu „teoria” distrugerii satelor din Ardeal pentru a lovi in minoritatea maghiara! Era o minciuna sfrutata! In Adeal nu s-a „umblat” la sate, doar in Vechiul Regat! Plus ca economic, Romania, le statea in coasta, producea aproape tot ce era necesar! Acum importam alimente fabricate la altii, nu mai vorbesc de industrale! Asa ca.. despre tradatori si comunisti, nu mai de bine! PS! Ce-o zice lumea despre astia de acum, peste 20-25 de ani?!

 24. Nici in cele mai idioate romane de spionaj nu veti gasi ipoteze de genul celor pretins adevarate in cazul Pacepa.
  Un exemplu, doar, intrucat elucubratiile sunt imposibil de comentat : un serviciu de spionaj isi sacrifica un agent ajuns intr-o inalta functie, chiar in preajma sefului statului, „vanzanadu-l”, pe nimic, unui serviciu dusman.
  Idioate, idioate, dar un scop au totusi…
  „Suna” mai bine sa se afle ca individu’ a fost spion rus si nu american !

 25. Dle care postati cu pseudonimul Charlie, aveti dreptate, mare dreptate…. Romania e acaparata, sufocata de fostii securisti…Evenimentele din Romania va dau mare dreptate…Acum stam si batem din buze, ce sa facem altceva! Am rude in „sistem” Au plecat de la SRI Slobozia Ialomita pensionari la 40 si ceva de ani cu pensie de 8000 de lei net si sa-au dus Sot si Sotie consilieri la Cj Calarasi din partea PNL pe inca 8000 de lei de caciula! 8000× 4= 32 000 de lei lunar la o pereche de „proaspeti tineri” pensionari! Si alti amarati din sate iau 350 de lei ajutor de somaj, in banii astia sapa gropi, desfunda canale…Altii iau 32 000 de mii de lei net si altii 350 de lei net! Burghezia Bugetara a baietilor cu ochi albastri e darnica, tare darnica cu supusii sai dle Charlie….
  PNL=PSD= CANCER….

 26. Cornele, hai sa iti dau un subiect cu semnul intrebarii! Anul trecut, militarii din tara au fost trimisi in afganistan, baza fiind contract de 12 luni de zile. Ce sa vad zilele astea, parte din militarii care au plecat in septembrie, acum, dupa 6 luni de zile, sunt acasa! Sa nu spun mai multe(..’..)! Ce se intampla?, ori se aglomereaza Romania cu de toate contra est, ori se preda terenul pentru viitoarea discoteca occi+(e timpul)?! Nu motiva ca e nevoie ca militarii sa urmareasca cetatenii romani din Romania, ca nu tine!

 27. Batranul securist ceausist si robot defect al Securitatii „Alcibiade/Al/Humoroid/Anonim” si lista de clone „brailene” poate continua cu toate javrele extrem de ordinare care fac delimitari in cadrul comunismului romanesc proslavind cretin epoca de „AUr”, reapare in tromba pentru a viola istoria de crime contra umanitatii bolsevica, transformand-o intr-o neprihanita istorie a bunastarii si fericirii…concentrationare! Acest gen de creaturi sunt atat de bolnave de dogma
  incat chiar cred monstruozitatile pe care le sustin. Le spui frumos ca teroarea anilor 1950-1960 nu putea tine la infinit
  intrucat ingenunchiind poporul si clonand „oameni noi” se puteau slabi hatzurile…Le spui si mai frumos ca DIVERSIUNEA 1968 e o repetare a nenumarate altele precum „procesele staliniste spectacol” din anii 1930, procesele staliniste din anii
  1940 si 1950, interventiile tancurilor sovietice in Berlinul de Est din 17 iunie 1953, din 1956 din Ungaria a trupelor
  Paktului de la Varsovia printre care si trupe romanesti, inclusiv capturarea lui Imre Nagy si aducerea sa la Bucuresti
  de catre Generalul Walter/Neulander/Roman/Ibarruri/Pauker din Razboiul civil spaniol 1936-1939!!! Le spui frumos ca Ceasca
  era atat de stalinist incat nu putea trada Cominternul in 1968, tot asa cum nu a tradat ideologia marxist/bolsevica in 1989 opunandu-se CACEALMALEI trecerii la capitalism…In im becilitatea lor sustin caChina ne-a salvat in 1968, dar nu ne
  spun de ce China nu ne-a salvat in 1989, doar A RAMAS BOLSEVICA si a calcat cu tancurile in iunie cateva mii de chinezi?

 28. … ce nenorocire pe cititorii Cotidianului daca antenele de telefonie mobila din preajma „parcului” Balaceanca s-ar defecta !

 29. infierati cu manie proletara si nationalista pe fostul vostru coleg si pretin, Pacepa. Ok.
  Dar pe actualii spioni ce colcaie pe ulitele Republicii, de ce nu ii jughiniti? Aia, care pun umarul la devalizarea tarii, ii vede cineva?
  Sau, timpul trece si pensia speciala, vine?!
  La vorbit, suntem primii.

 30. Sa i se faca o Statuie in fata Comitetului Central ca Erou intre Natiuni !

 31. Stimati domni! Cu Vlad Voiculescu a ramas cum am stabilit… Mai am o ruda care a iesit la pensie de la SPP la 47 de ani! Imi este si rusine sa-l intreb cu ce bani… Si ieri am venit de la o lucrare de langa Campulung langa Rucar! Clientul de la 21 de angajati mai are abia 4 angajati si aia se bateau de musca! E jalea de pe lume la privati…Mai rad eu aici pe Forum da’ nu e rasul meu…Alina Gorghiu din buncaru’ atomic din Baneasa stie ca e criza la privati? Daia fostul ministru PESEDIST al Agriculturii a fost intrebat daca renunta la pensia speciala de parlamentar de 12 000 de lei pe luna! Dansul a zis ca nu renunta, e bani munciti, tare munciti! Ce sa mai zici? Inghiti si taci…

 32. Eu nu cred ca-l chema Podeanu doar ca nume conspirativ. Nu exista numele podeanu in romana , ci Podaru.
  Il chema pacepa si erea slovac agent dublu rus.
  Dinescu si el are ceva legaturi cu rushii.

 33. Pacepa, ca si alte subiecte brizante, e HARTIA DE TURNESOL de pe forum si din viata reala, prilejul ca prostacii agramati
  ai Securitatii aclimatizati cu Balaceanca si imprejurimile ei…sa se dezlantuie! Din postarile tembele iti dai seama cine
  e cu adevarat chiar si cel mai anost postac care-si dejecteaza in tacere si pe scurt mizeriile comandate. Secu exista prin toti acesti nenorociti imbatraniti in crime impotriva umanitatii si prin spiritul lor cu toate eforturile de a o declara expiata in 1989!!! Securitatea o sa existe si cand aceste fosile vor expia la randul lor, intrucat e ETERNA, eternitatea
  fiindu-i asigrata de spiritul marxist/bolsevic/nazist conservat/perpetuat cu grija…Pacepa a servit comunismul tot asa
  cum l-a servit pe Ceausescu in 1978 preluand asupra sa ura camarazilor neinitiati, ura care s-a pastrat pana azi intacta!
  Pacepa l-a tradat pe Ceausescu abia dupa ce seful Comintern Gorbaciov a dispus trecerea la „capitalismul cominternist de stat”, pana atunci asigurandu-i sprijinul SUA…Saharovski, dascalul sau e de fapt Alexandr Orlov, asa cum am mai spus fara a-i da si acest nume de imprumut un cominternist de marca sef INO care dupa misiunile din anii 1950 a ramas definitiv
  in Romania pana i s-a inscenat moartea intr-un accident de vanatoare la inceputul anilor 1990!!!

 34. „Și povestea intră încet, uneori, definitiv între nedreptățile și falsurile cu care supraviețuim.”
  Povestea nemarxistilor,neocomunisilor-urmasilor lor si ai nomenclaturistilor nu este si a noastra.
  Dupa Dej care a alungat trupele ocupatia sovietica,Ceuasescu ,prin solidaritatea de la 1968 fata de interventia in Cehoslovacia ,a condamnat actul si a promovat tot timpul suveranitatea,neamestecul in treburile interne,respectulreciproc-concepte si principii tradate dupa 1990 si necunoscute tradatorilor.Odata cu fuga lui Pacepa,rebelul Ceuasescu a cazut in dizgratia SUA la care ceruse protectie si colaborare,toate vizitele lui Nixon,Carter si plimbarile in caleasca Elisabetei II duse pe ripa.Prin stringerea suruubului cu plata datoriei ,sua vedea ca nu este dispus sa se mai imprumute,dimpotriva continua cu acea BRIC planuri separate.Alte secrete dezvaluite d e Pacepa,”dezvaluirile facute de Secu si DGSIE ca indiivudl ar fi spion KGB sau CIA,i-au determminat soarta si dupa incenata „revolutie”a fost casapit.Urm.pas a fost santajarea RO u intrare in NATO,drept pt.care Ilici si coohorta de secu si justitia l-au rebilitat pe „nenea Heroul”prin Curtea Suprema a nemerniciei politica,i-au restituit galoanel, bunurile furate si i-au facut si pensie.A poi stim,inrobirea Romaniei prin aceiasi tradatori parteenrului „strategic”,distrugerea si inrobirea de catre UE,in primele esaloane ale negocierilor cu acestea fiind securistii pe stil nou in echipe ce se cunosc,dirijati de stilul vechi,in echipe ce se cunosc,spionaje straine pe care ei ii cunosc.

 35. Este meritul dlui.Nistorescu ca „nenea heroul „Podeanu este un fals,o nedreptate facuta poporului roman.
  Vieru Ion chiar afirma intr-un articol ca „toti romanii sunt vinovati de tradare”iar Spionul Pacepa este „erou vizionar”.Am aratat cum distrugerea suveranitatii si independentei Ro, a inceput cu pohta SUA de -l termina si umili pe taranul patriot ,unita cu pohta marelul rebel urmator Gorbaciov mason reptilian.Pr.a spune asemenea gogomanie tovarasul Ion Vieru se inspira de la un individ Matei Udrea gasit in articolul dlui Marius Oprea recomandat mai sus si care spune ca PAcepa a tradat regimul comunist si familia Ceausescu”facind „serviciile secrete romanesti-pokitia politica”din afara ,DIE si Secu intern,-un fel de teroristi internationali,plin de crime si asasinate ,pe Ceausescu un fel de Osama bin Laden-AL Qaeda ! Ma refer doar la 2 disidenti sirbia asasinati la Buc,dar tovarasii Vieru si Udrea uita ca SUA a desmebrat Iugoslavia si tot razboiul de atitare si milioanle de vicitme ?Ca SUA era jandarmul lumii si pe und en-a facut razboaie si a distru natiuni?Tapul ispasitor este”Ceuasescu”<Romnaiia "salvata"de un SPion zis Pacepa?!Priviti-va, mai,"Opera",dati 2%din Pib pe armament, dati gazele,elcticitatea si apele,terenurile si aerul monopolurilor americane ,UE,tuturor si romanii "tradatori"mor de foame, frig si datorii,dati bancherilor statul si guvernul si toata "Republica"numai a voastra,vindeti vietile si copiii,mina in mina cu politia politica stalinista, kgb-ista si cia-ista,mossad si cu oricine va hraneste,imbuiba,lacomi si tradatori!

 36. Fiind militar si depunand un juramant trebuia sa-l respecte (asa ca toate ciumele ce inhata demnitati in statul roman), a fugit, iar cand a avut posibilitatea nu facut nimic pentru patrie si popor, este un tradator. Altfel, natia asta va fi etern plina de „eroi” (parati) gen JO, KWI – cei care au cedat cu stiinta suveranitatea tari si nu avut si nu nici o aplecare fata de soarta poporului (mai putin „al lor” pe care il mangaie pe crestet si fac tot felul de jocuri pentru a le pitula incompetenta, lenea si suficienta, hotiile si coruptiile – adica sunt in gasca cu devalizatori, tradatori si mediocri).

 37. Daca iti poti asigura traiul cu castiguri din bazaconiile astea delirante, esti de admirat !
  Sunt convins ca banutii sunt din gesturi caritabile.

 38. Sper ca Pacepa sa arda in chinurile iadului. Contrar bunelor pareri ale unora si indiferent de cat de bun sau rau a fost Pacepa a tradat Romania, pentru ca orice conducere este temporara si trecatoare. Spun asta si pentru romanii de azi care abia asteapta sa le pice un zambet de bunavointa de la vreo ambasada straina ca sa-si denigreze tara. Nu uitati niciodata: conducerile sunt trecatoare TARA E DIFINITIVA.

 39. Imaginile din Satelit arata o marire considerabila a suprafetelor de vegetatie pe Glob (care consuma CO2), in ciuda taierilor de paduri si a incendierilor padurilor tropicale. Se vorbeste apoi de o bulversare voita a climei (si de topire artificiala a ghetarilor prin surse de energii si frecvente), pentru a incurca masuratorile. Campul magnetic terestru (si cel „structural” magnetic), neacceptat inca de fizica clasica) Reface permanent Echilibrul proceselor fizice si chimice la nivel global. E singura „Globalizare” care functioneaza !
  De ce este mai greu oxigenul decat aerul ? Ne referim care este mai dens (adica care are densitatea mai mare). ro = p = masa unui mol de gaz / V molar. Pentru Oxigen avem, p = 32 / 22,4 = 1,43 g/L; pt Aer, p = 28,9 / 22,4 = 1,29 g/L. Astfel, p(O2) > p(aer), adica O2 este mai greu decat aerul. Dioxidul de carbon, CO2, are o densitate mai mare decât celelalte gaze din aer, ceea ce face ca CO2 să fie mai greu decât aerul. Aerul este compus din aproximativ 78% azot, 21% oxigen și mai puțin de 1% din alte gaze. Densitatea este definită ca masa pe unitatea de volum a unei substanțe, exprimată în kilograme pe metru cub. La temperatura și presiunea standard, densitatea combinată a aerului este de 1,29 kilograme pe metru cub. Dimpotrivă, dioxidul de carbon are o densitate de 1,97 kilograme pe metru cub – cea mai mare densitate a tuturor gazelor constituente. Amestecarea atmosferică menține substanțele chimice în aer.
  20/01/2021, de Dr. Tim Ball. Stiința este contrafăcută și orchestrată deliberat să demonizeze CO2 în favoarea unei agende politice. În mod înțelept, a explicat simplu că este un târg prost pentru SUA deoarece le oferă un avantaj competitiv celorlalte țări, în special China. Majoritatea americanilor crede că greșește, dar mai mulți ar fi fost în dezacord cu el dacă ar fi intrat în detaliile științifice tehnice.

 40. Vorbesc din experiență deoarece am predat un curs de științe timp de 25 de ani unor studenți care reflectă societatea, 80% dintre ei fiind studenți umaniști. Promotorii încălzirii globale antropogenice („anthropogenic global warming” – AGW) știu că majoritatea oamenilor nu înțelege știința și exploatează acest lucru. Plantele au nevoie de mai mult CO2 în atmosferă, nu de mai puțin. Nivelurile actuale de 400 părți din milion (ppm) sunt apropiate de cele mai scăzute praguri din ultimii 600 de milioane de ani. Aceasta contrazice ceea ce li se spune oamenilor de cei care pretind că producția umană de CO2 duce la încălzirea globală. Ei nu știu că agenția ONU, Comitetul Internațional pentru Schimbări Climatice (IPCC), înființată pentru a analiza încălzirea globală produsă de om, a fost limitată să studieze doar cauzele umane prin chiar definiția articolului 1 din Convenția Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (UNFCC). Este imposibil să identifici cauzele umane fără să înțelegi și să incluzi cauzele naturale. Puțini știu că CO2 reprezintă doar 4% din totalul gazelor cu efect de seră. Presupun că o creștere a CO2 determină o creștere a temperaturii. Nu se întâmplă acest lucru. Conform datelor istorice, temperatura crește înainte de a crește CO2. Singurul loc în care creșterea CO2 determină o creștere a temperaturii este în modelele computerizate ale IPCC. Asta explică parțial de ce fiecare predicție a temperaturii făcută de IPCC (ei le numesc proiecții) din anul 1990 încoace a fost eronată. Dacă predicția este greșită, înseamnă că știința folosită la bază este cu probleme. Am studiat vremea ca membru în Canadian Air Force, inclusiv cinci ani de cercetare și salvare în Arctic Canada.

 41. După perioada petrecută la Air Force, am mers la universitate ca să studiez vremea și clima, culminând cu un doctorat în istorie climatologică la Universitatea din Londra. Când mi-am început studiile, în anii ’60, răcirea globală reprezenta consensul acceptat. Nu eram de acord cu predicția că va urma o perioadă rece, o Epocă de Gheață în miniatură, după cum m-am opus mai târziu tezei AWG. Știam din crearea și studierea unor statistici întinse pe perioade lungi de timp că schimbările climatice au loc tot timpul și sunt mai ample și mai frecvente decât își închipuie cei mai mulți. De asemenea, știam că schimbările de CO2 nu reprezintă o cauză. Clubul de la Roma (COR), format în anul 1968, a decis că lumea este suprapopulată și a marșat pe ideea că populația va crește mai repede decât resursele, în special în țările dezvoltate. Membrul COR Maurice Strong i-a declarat lui Elaine Dewar în cartea sa „Cloak of Green” că problema planetei o reprezintă țările industrializate și că este de datoria tuturor să le decupleze. Dewar l-a întrebat pe Stong dacă are de gând să se implice în politică, dar el a răspuns că nu poate face nimic ca politician, așa că se duce la ONU pentru că: „poate să strângă bani de la cine vrea, poate să numească pe cine vrea, poate controla agenda.” După cinci zile petrecute cu Strong la ONU, Dewar concluziona: „Strong folosea ONU ca o platformă pentru a vinde o criză a mediului globală și agenda guvernanței globale.” El a creat criza conform căreia produsele colaterale ale industriei cauzează încălzirea globală. Până și Obama a pretins că 97% dintre oamenii de știință sunt de acord cu asta.

 42. Dacă ar fi căutat sursa informației, ar fi descoperit că acea cercetare a fost în totalitate măsluită. Mai degrabă, 97% dintre oamenii de știință nu citesc vreodată rapoartele IPCC. Cei care o fac își exprimă îngrijorarea în termeni foarte tranșanți. EIKE Meteorologist Klaus-Eckart Puls Calls Climate-Refugee Claims “Invented Stories” …Even Refuted By IPCC. Luați-l de pildă pe meteorologul și fizicianul german Klaus-Eckart Puls. „În urmă cu zece ani, repetam papagalicește ce ne spunea IPCC. Într-o zi am început să verific faptele și datele, la început cu o oarecare îndoială, după care am devenit revoltat când am descoperit că ceea ce IPCC și media ne spuneau era un nonsens absolut și nici măcar nu era susținut de vreo dată științifică sau de măsurători. Până astăzi, mă simt rușinat ca om de știință că am făcut prezentări ale rapoartele lor fără să le verific.” A descoperit ceea ce am eu am spus public timp de ani. Argumentul meu a devenit din ce în ce mai problematic pentru susținătorii teoriei încălzirii globale. Nu puteau spune că nu am calificarea necesară. Atacurile au inclus amenințări cu moartea, informații false despre CV-ul meu, postate pe internet, trei procese civile intentate de membrii IPCC. Majoritatea oamenilor nu poate crede că astfel de lucruri au loc într-o societate democratică. Încercați, însă, să le spuneți oamenilor că nu acceptați ideea încălzirii globale cauzate de om. Reacția celor mai mulți, care nu au habar de știință, va fi invariabil, în cel mai bun caz, de desconsiderare. „Ghidul Incorect Politic despre încălzirea globală și ecologism” a apărut la Editura Contra Mundum și poate fi achiziționat de pe siteul editurii. Alte articole interesante, pe 10 ian. (Karen Smith – Invictus).

 43. Cum puteau lipsi alte doua piese grele ale pensionarilor Securitatii la o astfel de tema, „ileana” care e o bolsevica de stil vechi din CUIB-ul legionar al institutiei si la fel de infamul „florin vlad florescu” care sustine tamp, adica din starea in care l-a adus spalarea intensiva pe creierul si asa sub dezvoltat…Acesti vanzatori de tara vorbesc despre Romania ca si cum le-ar apartine, brusc tara noastra, nu si a lor devenind asa cum sustin aici si-mi atrag dusmaniile
  prostacilor, a devenit o Romanie generica, mai presus de ideologia marxist/bolsevica/nazista/legionara care a CAPTURAT-O
  si o sa o lase din chingi la sfarsitul veacurilor…Pentru acesti ne norociti abjecti trecutul voievodal/monarhic nu a creat NATIUNEA ROMANA…Marsava „humoroida anonima-ileana” numeste best ial retragerea fireasca a trupelor de ocupatie sovietice…”alungare”, parca-l vad pe Ivan cum a luat-o la goana de i-au sfarait calcaiele, in zdranganitul de senile
  al tancurilor ramase aici din 1945!? Acesti nenorociti sunt nevindecabili, ii scot pe Dej(nume de cod!) si pe Ceausescu
  eroi…”trecatori precum regimurile” ai Romaniei!? Nevolnici pseudoistorici, in 1956 asasinul cominternist Hrusciov a organizat PARODIA DESTALINIZARII care L-A OBLIGAT sa dea semnede credibilizare, de aceea a retras trupele, adica flacaii
  in uniforme, „civilii” din structurile partidului si statului veniti calare pe tancurile sovietice ramanand pe pozitii, unii actionand si in 1989!!! Nu le crapa obrazul de rusine acestor ji vine sa vorbeasca de „TARI DEFINITIVE” numai ca sa
  nu recunoasca existenta ROMANIEI GENERICE si faptul ca au servit si inca mai servesc o ideologie care prevedea disparitia statelor, faptul ca aceste state erau inca acceptate fiind…TEMPORAR!!!

 44. Jos cu Pensiile Speciale ! Traiasca Ludovic Orban !

 45. @Domnule Gica, jos palaria pentru cele 4 postari!Desi noi discutam aici „cresterea albinelor”,si dumneata ai venit cu „cresterea bovinelor”, cele 4 postari sunt MEMORABILE si le-am salvat in calculator!
  Multi chemati, putini alesi!
  O spun de mult ca e cea mai mare escrocherie politica si sociala cu modificarile climatice, daca un tembel ca Macron a cerut sa fie administratorul Padurii Amazoniene , a 2 din lume dupa taigaua rusa
  Dar de Rusia nu se ia,ca ramane fara dantura, se ia de Brazilia

 46. Dle Gica! Sunteti varza cu carne stimate domn! Nu aveti notiuni elementare de chimie-fizica ! Insirati alandala niste coeficienti de masa, neglijati in mod grobian coeficientii stoechiometrici ai substantelor care pot cauza efect de sera, neglijati substantele acide, bazice, neutre, adica pH-ul, pOH-ul, adica procentele de protoni sau de hidroniu dintr-o substanta! Nu stiti efectul Butter- Flutter…La entalpia de reactie dintre gaz metan si oxigenul, adica CH4+O2= C + 2H2O + Q, adica Q= 8.53 j/l la atat se rezuma pt dvs aceasta hidrocarbura, un alcan primitiv chimic. Gazul metan mai are multe oxidari si efect de sera! Clorofluorcarbonul C2Cl2F2 adica freonul a avut ravagii asupra mediului, efectului de sera, paturii de ozon! Azotatul de argint este hidrofil, nu hidrofob, mici particule imprastiate in nori, fac sa precipite picaturile de apa,condenseaza in sfere din ce in ce mai mari, si minune! Ploaie..Dle Gica! Nu tineti cont de liniile izoterme ale atmosferei…Nu tineti cont de caracterul amfoter al apei( acid in mediu bazic, baza in mediu acid) pentru domnia voastra nu exista dacat Co2, Fals, de 3 ori fals! SiO2 o exista? PbO2 o exista?, FeO2 o exista? Nu imi bat capul cu ineptiile dvs! Omul a distrus natura si suporta consecintele.. La ce temperatura ingheata apa pura, apa obtinuta prin osmoza inversa sau prin distilare? Nu e zero grade, credeti-ma!!!!

 47. Erou, sau trădător , la moartea unui om, eu unul n-am nici competența , nici motive să spun altceva decât o face orice creștin când trece pe lângă un convoi mortuar al cărui „plecat” dintre cei vii îi este sau nu cunoscut :
  – Dumnezeu să-l ierte !
  Că doar El știe cel mai bine ce a făcut și-i va da întotdeauna după faptele lui !
  P.S.
  Bătrâna javră sionistă nu pierde o postare ca să nu-mi aducă numele în discuție încercând să lege de el o apartenență antisemită și o legătură securistică, în ideea că poate va trezi astfel interesul „organelor” în ce mă privește, deși motive nu-s decât în insinuările și interpretările lui schizoidice, pline de ură , cu siguranță de rasă de data aceasta, că eu nu-s circumcis ca și el, sau cum m-ar vrea el ! Un tembel care acceptă orice raționament până ce acesta are o legătură cît de străvezie cu neamul lui, de parcă printre toți criminalii ce-au însângerat Istoria, nu numai a Neamului Românesc, dar și a Neamului Omenesc nimeni n-ar fi fost de neam ales, cum se pretind și astăzi cei pe care descreieratul ăsta vrea să-i apere cu orice preț, ducând în derizoriu orice discurs !
  Uită tembelul că marxismul pe care-l condamnă pe bună dreptate vine de la un Karl de-al lui , nu de la un Ioan de-al nostru !

 48. Radu Humor, iti recomand sa citesti „trolli, postaci si hateri” de Ghe. Piperea.
  „Si, realmente, te poti feri de trol daca il ignori. Multe site-uri care analizeaza fenomenul atat la nivel psihologic, cat si din punct de vedere legal, contin acest avertisment: ”Don’t feed the trolls.” Dupa o vreme, vazandu-se ignorant, trolul isi reorienteaza tirul catre alte tinte.

  Realmente periculosi sunt, insa, trolii platiti, profesionistii.” Ghe Piperea

 49. @ VALU
  Știam că e una dintre posibilități ca să nu-i bagi în seamă, ci în mamă,mamă, ce le mai place, și văd că mulți dintre noi, dar mă refer mai ales la Core, Rene, Marius și alții, dar mai ales ei, s-au retras scârbiți de jocul murdar în care erau atrași de niște mizerabili plătiți să provoace, dar mai ales să susțină propriile teorii, mai bine zis cele ce le sunt indicate,sau să critice tot ce nu le convine folosindu-se de tehnici bine arătate de Gh. Piperea !
  Și eu am încercat să nu le răspund, ba chiar nu am mai intrat să comentez o perioadă de timp, dar mi-am dat seama că pentru ei asta înseamnă că te recunoști învins , ba mai mult, s-ar putea ca mulți să creadă toate minciunile unor neisprăviți și să pună tăcerea ta pe seama recunoașterii tacite a învinuirilor ce ți se aduc !
  Și apoi n-aș vrea ca în locul meu să intre altcineva în colimatorul acestor postaci comentatori …..

 50. Troll-ul cu mandate piperate loveste din nou ca „VALU” tarmurile stancoase incercand sa roada reciful care ameninta sa le scufunde corabia la…mal! Armonia bolsevicilor antisemiti e superba, ca in vremurile bune si iata, fac noi prozeliti din randul capitalizatilor fortat in democratia securista…Aceste brute vor sa-si scalambaie nestingherite ANTISEMITISMUL, sa
  damneze din nou NATIUNEA evreiasca, totul pentru a SALVA IDEOLOGIA GENOCIDULUI in care au fost FATATI si MALFORMATI…Nu conteaza realitatea diversiunilor nationale si internationale ale Comintern, nu conteaza blocarea Umanitatii care nu ar fi
  fost posibila FARA STRUCTURILE PARTIDULUI MONDIAL Comintern si ILEGALII plasati in fruntea statelor Lumii, nu conteaza ce
  s-a intamplat in SUA unde rebeliunile anarhist-bolsevico-neomarxiste au fost demascate si ILEGALII „democrati” apeleaza in disperare la subterfugiul cu „CABALA” pentru scoaterea Comintern de sub conul banuielilor…Sustinatori pe fatza ai AUr, noua FACATURA a Secu DEMASCATA RECENT DE Sosoaca, partid de tip lulea de buzunar LEGIONAR si ANTISEMIT, idolatrizand fatis
  pe criminalii COMINTERNISTI contra umanitatii ZELENSKY si ANTONESCU…

 51. Radu Humor, daca ai citit textul Dlui Piperea, la sfarsitul lui vorbeste despre ura ca iubire in sensul ca un hater dezvolta o pasiune pentru tinta sa si, Doamne fereste de astfel de pasiuni. De ce vorbesc de hateri? Pentru ca fiecare a incercat, in timp, o apropiere intelectuala de ei care a esuat de fiecare data. Si atunci te intrebi, egoul lor este foarte mare sau au o agenda ascunsa? In viata reala, un clevetitor poate face foarte mult rau pentru ca , ducand vorba de colo colo, pune oameni in situatia de a se certa pana la dusmanie. Sigur, este foarte greu sa ignori cand la toate comentariile unuia sau altuia apare un text de genul „robot defect al Securitatii „Alcibiade/Al/Humoroid/Anonim” in care se schimba numele dupa caz, ramamnand „Humoroid” constant. Singura idee pe care o am este ca in acest caz, sa ignori total personajul si sa te feresti de a-i furniza cel mai mic motiv care sa-i justifice atitudinea. Cred ca retraim vremurile in care o vorba scapata putea constitui o acuzatie grava care implica nu numai persoana respectiva si aici este problema. Da, si eu cred ca Rene, Core, Marius și alții, dar mai ales ei, s-au retras scârbiți de jocul murdar în care erau atrași de niște mizerabili plătiți să provoace. Te intrebi ce jocuri se fac, la ce nivel si realizezi ca esti prea mic sa intelegi si nici nu-ti doresti sa devii victima din prostie.

 52. Tovarasul capitalizat „Valu” adus fortat in lumea „capitalismului securist de stat” isi arunca stropii si cand se retrage
  obosit constatand ca eroziunile naturale isi ating „scopul” dupa milenii de dute-vino! E superba invocatia cu clonele care
  s-au retras: „scarbiti de ei insisi” ca din prostia dogmatica nu au inteles ce jocuri face Securitatea…Fiind pigmei nu
  pot pricepe ca sunt folositi ca simpla masa de manevra si in loc sa se revolte se retrag mormaind despre „iubire si ura”!?
  Asa trebuie sa faceti, inregimentatilor, sa nu mai oferiti prilejuri EXTREMISTE care sa-mi justifice atitudinea ferma de
  respingere indreptatita, pentru ca Securitatea creaza un haos suficient ca sa-l mai alimentati si voi…Patriotismul nu poate fi trucat de fanaticii dogmei care intra in turbare cand le vorbesti de Cauza nenorocirilor nationale si mondiale!!!
  Frumusetea e ca nu v-ati retras decat din CUIB croncanind scarbiti de voi insiva sub alte pseudonime conform…agendei!!!
  O asemenea infrangere, mai ales dupa ce v-ati declarat public „muschetari” demonstreaza ca „HUMOROID” nu are stofa unui
  Dumas-Tatal…Mai, piparatule, numai voi aveti dreptul sa jigniti? Pana l-am declarat „Humoroid” pe ANTISEMIT l-am abordat
  cu respect si am incercat un dialog, dar cu generalii pensionati nu e posibil, la fel cu generalii „istorici” tron-cocote,
  adica, cocote care troneaza pe istoria falsificata a Romaniei, de aceea i-am comasat intr-unul singur…

 53. Notiunile dvs. chimice sunt de apreciat, dar Neglijabile in contextul Volumului de aer in care se produc. 1/100 e un volum Extrem de Mare pentru reactiile ce le-ati prezentat. Nu spun ca le-ati prezentat degeaba, pentru ca lasati impresie frumoasa pentru foarte multi. Si in anii ’70, Propaganda spunea ca se termina aerul respirabil si astfel s-a fortat ajungerea pe Luna, in speranta de a salva Specia Umana. Cele ce le-am pezentat anterior sunt Chei pentru anumite Rationamente lipsa, in conditiile spalarii creierului de catre Institutiile actuale (si in conditiile unei importante Cenzuri pe Internet si nu numai). De exemplu, prin Chimia dvs, cum explicati inmagazinarea energiilor luptelor lui Napoleon din zonele Belgiei si Olandei, astfel incat numai in anumite perioade din an si zi se vad luptandu-se de la distanta taberele implicate, ca la apropierea de acestea, sa se distinga doar un anumit tip de ceata. Pentru a explica Totul, cum credeam si eu in tinerete ca se poate, ne-ar trebui peste 100 de vieti, asa ca am ales, din lipsa de timp, doar mecanismele de baza Universale (unele necunnoscute multora). Aici vine meritul dvs, de a intra pe ramificatiile si aplicatiile secundare. Cel putin, in acest caz…

 54. Vlad Voiculescu și-a modificat cv-ul în urma acuzațiilor că și-ar fi falsificat studiile la Universitatea din Viena și nu mai reiese că ar fi licențiat, ci doar că ar fi urmat niște cursuri, afirmă profesorul Radu Zlati, fost consilier la ministerul Educației. Criticii.ro a reușit să discute cu unul dintre profesorii lui Vlad Voiculescu care ne-a confirmat bănuielile deși ministrul Sănătății nu a dorit să recunoască public faptul că nu ar avea diplomă de master. Univ.Prof. Dr. Gerhard Speckbacher – „Meisterklasse Osteuropa” este un program separat de 1 an pentru studenți talentați din Europa de Est, care nu este oficial diplomă, dar toți studenții care finalizează cu succes acest program (precum domnul Voiculescu) primesc un certificat. După cum se poate vedea din „Diplomurkunde”(certificatul) pe care l-ați atașat, domnul Vlad Vasile Voiculescu a finalizat cu succes „Diplomstudium Betriebswirtschaft”. „Vlad Voiculescu – Omul și-a schimbat CV-ul. Acum pare mai apropiat de realitate. Dar care realitate este cea reală? Din captură nu mai reiese că ar fi licențiat al WU, ci doar că a urmat niște cursuri; nici că ar avea masterat, ci doar că a urmat un curs de 1 an (masteratul conform Bologna este de doi ani!) numit exat așa – „Masterat”, pentru unii din Est (asta îmi aduce aminte asta de felul cum livrau universitățile franceze. în perioada interbelică, diplome și doctorate „bonne pour l’Orient”)PS Recunosc, sunt rău. Dar tot răul este spre bine – poate așa se întărește Coaliția!”, a scris pe facebook Radu Zlati, care a fost consilier pe educație al lui Crin Antonescu, când acesta a fost președinte interimar.
  Vlad Voiculescu – Omul și-a schimbat CV-ul. Acum pare mai apropiat de realitate. Dar care realitate este cea reală? Din… Publicată de Radu Zlati pe Vineri, 12 februarie 2021.

 55. „Gogu”-le, daca aveai expertiza in domeniul instruirii de front a bolsevicilor in universitati occidentale, in speta acelea
  teutone, ca si a instructorilor-profesori specializati in „Osteuropa” ti-ar fi trezit imediat suspiciuni rezonabile legate
  de livrarea pe banda rulanta a viitorilor agenti de marca cu plasament est-european…Fabrici de agenti, aceasta functionand
  de pe la 1900 la turatie maxima, leninisti celebri precum Karl Renner, legendat ca social-democrat, prestand in cele doua maceluri bolsevice mondiale pentru Cauza, in 1938 votand ca un tradator anexarea Austriei la Germania hitlerista…

 56. Toate ca toate … dara fara Pacepa … va asigur din surse de ne-expusn aici !

  Americanii nu aveau oameni la Bucuresti in vara-toamna anului 1989 !
  Ar fi bine 8desi se pare ca urmeaza curand o „explozie de arhiva” ca ADEAVARUL celor intamplatem atunci ca sa raman discret !
  Nici cu Ceashka n-a fost cum se stie oficial !
  „Unii” ar ramane muti de uimire daca ar aföla adevarul „zilelor alea” si implicatia 100% a … cunostinetelor lui Pacepa in ele !

  totusi … o a”coada de topor” … ramane tipul ! (Roman neaos n-a fost si nu va fi ! … dar …. Iohanis sau multi altii chiar acum sefi-peste-romani sunt ?)

  Romanul se face frate cu drakul pana trece puntea ! ( Rusi, turcii, nemtii …stiu asta …. americanii inca mai au de invatat … natura-roamnului !)

  :*

  (asa ca ar fi culmea ironiei si surpriza talambilor daca … moarte lui Marin C. la Viena … s-ar releva [pe cine maim intereseaza ?] ca doar o inscenare 😉 ? ) … :*

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.