A opta cerere de eliberare a asasinului lui John Lennon, respinsă

Cea de a opta cere de punere în libertate a lui Mark David Chapman, asasinul lui John Lennon, fost membru al formației The Beatles, a fost refuzată, transmite AFP.

„Cererea este respinsă. După examinarea ei, comisia a determinat că dacă veți fi eliberat acum există o probabilitate rezonabilă că nu veți trăi în libertate fără a încălca din nou legea, iar eliberarea dvs. ar fi incompatibilă cu bunăstarea societății”, a explicat comisia de revizuire a pedepselor.

Mark David Chapman, în vârstă de 59 de ani, a fost audiat prin videoconferință miercuri din celula sa din penitenciarul de înaltă securitate de la Wende, statul New York.

Chapman l-a ucis pe John Lennon în apropierea locuinței sale din New York la 8 decembrie 1980. El a tras de cinci ori asupra cântărețului, atunci când acesta se întorcea acasă împreună cu soția sa, Yoko Ono, în jurul orei 22.50. Lennon a fost declarat mort la spital la ora 23.15.

Yoko Ono s-a opus cu vehemență eliberării lui Chapman, care a fost condamnat în 1981 la o pedeapsă care se poate prelungi de la 20 de ani de detenție până la închisoare pe viață.

Asasinul a început să depună o cerere de punere în libertate o dată la doi ani din decembrie 2000, când s-au împlinit 20 de ani de la condamnare. Mark David Chapman va putea trimite o nouă cerere de eliberare în august 2016.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.