A plouat cu amenzi în minivacanța de 1 mai

Peste 30.000 de amenzi, în valoare de aproape 10.000.000 de lei, au dat poliţiştii în perioada minivacanţei de 1 mai, potrivit unui bilanţ al Ministerului de Interne. Cele mai multe dintre sancţiuni, respectiv 11.616, au fost pentru depăşirea vitezei legale.

„În ceea ce privește contravențiile, începând de joi și până la acest moment, polițiștii și jandarmii au aplicat 34.271 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 9,7 milioane de lei. Din totalul sancțiunilor contravenționale, 24.539 de amenzi s-au aplicat pentru contravenții la regimul circulației rutiere dintre care 278 pentru consum de băuturi alcoolice la volan și 11.616 pentru depășirea vitezei legale. Polițiștii rutieri au reținut în aceste zile 1.286 de permise de conducere, 262 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 305 pentru depășirea vitezei legale. Așa cum știți în această perioadă pe principalele artere rutiere de la nivel național au fost amplasate 420 de radare. Totodată, au fost retrase 505 de certificate de înmatriculare, a declarat duminică purtătorul de cuvânt M.A.I., Monica Dajbog.

Mai puţine furturi şi infracţiuni cu violenţă anul acesta

Forţele de ordine au intervenit, în timpul minivacanţei de 1 Mai, în cazul a 56 de furturi şi nouă infracţiuni cu violenţă, numărul acestor fapte fiind în scădere faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit reprezentanţilor MAI.

Numărul de infracţiuni cu violenţă, contra persoanei, a scăzut cu 50 la sută, faţă de anul trecut, în ultimele zile fiind înregistrate doar nouă astfel de fapte, a precizat Monica Dajbog.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.